Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog Theo: Voetbal kijken om vijf uur in de ochtend

Gepubliceerd: 15 April 2014 • Leestijd: 3 minuten en 24 seconden • Blogs

Theo Broekman (derdejaars logistiek en technische vervoerskunde) studeert dit halfjaar aan Australian Maritime College in Launceston, Tasmanië. Tussen het studeren door is Theo nogal eens aan het voetballen. Of voetbal aan het kijken…

Hallo allemaal, het is alweer zo’n drie weken geleden sinds de laatste update. Maar het was een tijd zonder al te veel bijzondere uitstapjes. Hier op de campus rondlopen is overigens al bijzonder genoeg, met allemaal bergen op de achtergrond als uitzicht!.

Theo met WalabiSamen een toets maken…
De afgelopen twee weken heb ik mijn eerste deeltoetsen gehad die voor een bepaald percentage meetellen voor het eindcijfer. De eerste toets was er een die we online moesten maken, en de bedoeling is dat je dat alleen doet. Heel toevallig waren er op zondagavond om 10 uur nog drie anderen in het computerlokaal, haha! Omdat we bang waren om de server te overbelasten, besloten we om de toets een voor een te maken (wat een goede studenten zijn we toch!). Resultaat: een gemiddelde score van 82%. De volgende toets was er een die in de les gemaakt moest worden. In 30 minuten 20 meerkeuzevragen. Het was toegestaan om naast het lesboek ook alle sheets van de presentaties uit te printen en mee te nemen. Hierdoor ging ik mij druk maken over het niveau: als ze dat toelaten, dan moet het wel heel moeilijk zijn. Maar nee, het was redelijk simpel punten scoren! Ik heb 75% gescoord, en daar ben ik tevreden mee.

Schoonheidsfoutjes
De essays vind ik het minst leuke van de studie. Ik heb mijn tweede essay vorige week maandag ingeleverd na twee volle dagen intensief typen. Het was voor het vak ‘Global Procurement’ en het essay moest gaan over je grootste aankoop van het afgelopen jaar. Voor mij is dat mijn vliegticket van Amsterdam naar hier en weer terug. Het was  niet al te moeilijk om hier 2000 woorden over te typen, maar helaas moest ik ook gebruik maken van verschillende concepten. Ik heb wel het gevoel dat het een voldoende is. Net als mijn eerste essay. Dat heb ik al terug, maar wel met ongelofelijk veel feedback van de docent. Er zitten een aantal schoonheidsfoutjes in de opmaak en grammaticaal zaten er ook een paar foutjes in. Maar toch 70% gescoord, dus een voldoende!

Ongelukkige overtreding
Dan het voetbaltoernooi. Heerlijk! Het ging om de sportdag van de universiteit, elke universiteit in Australië heeft die (minstens) eenmaal per jaar. Samen met vijf anderen hadden we ons ingeschreven voor zaalvoetbal. Uiteraard zaten wij in de moeilijkste poule (geen grap!) en moesten we de eerste wedstrijd tegen de uiteindelijk winnaars. Helaas verloren we met 2-1. De wedstrijd erna moesten we dus winnen om nog kans te maken op de halve finale, maar dat ging helemaal mis. Uit frustratie heb ik mij een beetje mee laten slepen en een ietwat ongelukkige overtreding gemaakt. Gelukkig had de tegenspeler niets. De wedstrijd verloren we maar gelukkig was de laatste wedstrijd met 3-2 wel voor ons. Er volgen nog meer sportdagen. Sport is een belangrijk element in het dagelijks leven van de gemiddelde Australiër.

Universiteitsshirt als souvenir
Over sport gesproken: ik heb meegedaan aan een duurloop voor het goede doel (kankeronderzoek). Dat was best zwaar. Als team moest je gedurende 24 uur minimaal 1 deelnemer op de atletiekbaan hebben rondlopen. Wij deden mee met het accommodatie-team van de uni en moesten van 2 tot half 5 in de nacht rondjes lopen. Niet echt een ramp gezien de topconditie waarin ik verkeer (hahaha) maar naast de baan lagen ook mensen in tentjes te slapen. Dus de voetbal die wij hadden meegenomen konden we gezellig vasthouden. De dag erna konden we voor de helft van de prijs een sportshirt aanschaffen van ons gebouw. Ik leef in ‘Kerslake Hall’ en het t-shirt is blauw met het logo van de universiteit en de naam van Kerslake erop. Mijn eerste souvenir van Down Under, yeah!

Trampolines
Afgelopen weekend was slopend, met wederom voetbal en een bezoek aan ‘Airtime 360’, een grote hal met trampolines. Genieten als een klein kind dus. Je krijgt speciale sokken voor meer grip en dan kan je een uur lang springen en salto’s maken tot je niet meer kan. Vervolgens was het tijd voor een avond vol kaartspelletjes, tafeltennis en poolen onder het genot van een aantal drankjes. Er was iemand op zondag jarig, dus dat hebben we groots gevierd. Samen met een aantal anderen hadden we de deal om tot zonsopkomst wakker te blijven, maar om half 5 heeft iedereen het toch opgegeven. Op zondag kwam ik rond twee uur uit bed om rond 3 uur weer te voetballen. Want tja, het was lekker weer!

Voetbal om 4.45 uur
In de avond was het dan tijd voor de ‘grote’ wedstrijd. Liverpool tegen Manchester City, een belangrijke wedstrijd die hier om 22.30 uur begon. De gezamenlijke woonkamer zat stampvol met mensen die de wedstrijd wilden zien, en het was inderdaad een spannende wedstrijd. Ik heb ook een keer een Champions League-wedstrijd gezien. Niets bijzonders zal je denken, maar die zijn hier om 4.45 uur in de ochtend. De wedstrijd tussen Bayern München en ManUnited was het voor mij wel waard om zo vroeg op te staan. En een goede oefening voor het aankomende WK, die wedstrijden zijn namelijk ook om vreselijke tijden. Maar goed, ik heb het allemaal overleefd, al heb ik wel mijn eerste les moeten missen.

Groet,
Theo

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top