Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Cmr tegen stoppen van deeltijd- en duale opleidingen

Gepubliceerd: 27 October 2014 • Leestijd: 1 minuten en 1 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De centrale medezeggenschapsraad (cmr) is van plan vanmiddag niet in te stemmen met het besluit van het college van bestuur om de licenties van een aantal kleine deeltijd- en duaalopleidingen in te leveren.

Dat wordt duidelijk uit de stukken die de cmr, in aanloop naar de vergadering van vanmiddag met het collegebestuur, heeft opgesteld. ‘De HR heeft een maatschappelijke functie. De sluiting van deeltijdopleidingen lijkt daarom in strijd met de recente aandacht voor een leven lang leren’, aldus de cmr, die van mening is dat het collegebestuur geen duidelijke visie heeft op het deeltijdonderwijs. Zo’n visie ziet de raad daarom graag tegemoet.

Techniek
Het gaat onder andere om de deeltijdopleidingen leraar voortgezet onderwijs tweede graad techniek, logistiek en technische vervoerskunde, de duale opleiding commerciële economie en de associate degree pedagogisch educatief medewerker. Ook met het inleveren van de licenties voor de bachelor lerarenopleiding techniek en de bijbehorende associate degree onderwijsondersteuner techniek is de cmr het niet eens.

De commissie onderwijs van de cmr, over het sluiten van de twee laatstgenoemde opleidingen: ‘Dit bevreemdt ons. Er zijn allerlei activiteiten opgestart om het tekort aan studenten in deze studies aan te pakken, activiteiten waar de HR ook aan deelneemt, zoals het Platform Bèta Techniek.’ Juist naar technici is vraag, stelt de cmr. ‘Genoemde opleidingen moeten daarom juist extra hulp krijgen en niet gesloten worden.’

Tegen numerus fixus
Vanwege de vraag naar technici gaat de cmr vanmiddag het college ook adviseren om terug te komen op het besluit om voor de drie bacheloropleidingen chemie, biologie en medisch laboratoriumonderzoek (bml) en industrieel product ontwerpen (ipo) een numerus fixus in te stellen. Daarover sprak het eerdergenoemde Platform Bèta Techniek ook al haar verbazing uit.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top