Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Haagse Hogeschool wijst zeven studenten de deur

Gepubliceerd: 20 August 2014 • Leestijd: 0 minuten en 39 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vanwege tentamenfraude zijn zeven studenten definitief van de Haagse Hogeschool gestuurd. De instelling heeft aangifte gedaan van tentamendiefstal.

Het Openbaar Ministerie doet op dit moment onderzoek naar tentamenfraude bij de Haagse Hogeschool, schrijft minister Bussemaker in antwoord op Kamervragen. Daaruit moet blijken of studenten honderden tot duizenden euro’s hebben betaald voor tentamens. In het lopende onderzoek is al wel gebleken dat zeven studenten voorkennis hadden over hun toetsen. Zij mogen niet meer aan de Haagse Hogeschool studeren.

Op bestelling
Het balletje ging rollen toen Omroep West in februari schreef over gestolen toetsen bij ict-opleidingen. Onderzoek naar dat verhaal leverde niets op, maar in juli toonde dezelfde omroep aan dat tentamens op bestelling te krijgen waren. Hetzelfde onafhankelijke recherchebureau dat het onderzoek naar de ict-opleidingen uitvoerde, neemt nu het hele tentamenproces aan de hogeschool onder de loep.

Op de uitkomsten van beide lopende onderzoeken kan Bussemaker niet vooruit lopen, maar ze gaat ervan uit dat de Haagse Hogeschool “voortvarend aan de slag zal gaan”. Een aanvullend onderzoek van de Onderwijsinspectie vindt ze op dit moment niet nodig.

HOP, Petra Vissers

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Haagse Hogeschool wijst zeven studenten de deur

  1. Deze studenten zouden een beloning moeten krijgen, waarom worden ze gestraft? Ik bedoel je moet jezelf toch kunnen bewijzen.

  2. Door diefstal te plegen, Jimmy? Jij jezelf kunnen bewijzen door iets te claimen wat niet van jou is? Belonen voor het doen alsof? Ik vindt het alleen jammer dat het wegsturen van school de enige straf is! Ze moeten eigenlijk 10 jaar lang geen uitzicht op een baan hebben en helemaal geen uitkering. Dat wegsturen van school is grappig — dan gaan ze gewoon naar een andere school en daar hetzelfde strafbare feit te plegen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top