Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

ING noemt HR-student ‘boef uit Curaçao’

Gepubliceerd: 12 March 2014 • Leestijd: 0 minuten en 31 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een student van Hogeschool Rotterdam ontving tijdens een stageprocedure bij ING een mail die niet voor hem bedoeld was. Een medewerker noemde hem ‘die boef uit Curaçao’. Onaanvaardbaar, vindt de hogeschool.

De student bedrijfseconomie wilde stage lopen bij ING Lease, en kreeg na wat heen en weer mailen een bericht onder ogen met de tekst: ‘Die boef uit Curaçao wil misschien vanmiddag komen om 15.00 uur. Ben je dan in the house?’ De student heeft aangifte gedaan van discriminatie, vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Ook de Hogeschool Rotterdam neemt het incident hoog op. ‘Ongehoord’ en ‘onacceptabel’, schrijft Ron Bormans. ‘Wij eisen dat stagebieders onze studenten met hetzelfde respect behandelen dat zij ook van hen mogen verwachten.’ De hogeschool heeft de organisatie om opheldering gevraagd. Die heeft excuses aangeboden, de opmerking zou een grapje geweest zijn. Hiermee is wat de hogeschool betreft de zaak met ING afgehandeld.

De student gaat op zoek naar een andere stageplek.

HOP, Petra Vissers

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

7 Responses to ING noemt HR-student ‘boef uit Curaçao’

  1. En daarom haalt de ING de betaalautomaat aan de locatie MP weg?

  2. Tweede poging…

    ‘Onze’ voorzitter spreekt van een vorm van racisme (AD artikel). Die man mag de Van Dale er nog eens op naslaan. Met zulke termen smijten provoceert de boel alleen maar.

    Vervolgens de keutel intrekken, want na een simpel excuus is het tussen de HR en de ING weer pais en vree. Hoe verklaar je dat dan?

    Zwaar overdreven reacties alom naar aanleiding van wat er (in de context van een grap waarschijnlijk) gezegd is in een e-mail die toevallig in de handen van de betreffende student is gekomen.

  3. Geen idee wie “Ate” is. Vind het bedenkelijk en niet erg sterk dat mensen stelling nemen zonder hun identiteit te tonen. Ben desondanks zeer bereid om in gesprek te gaan en toe te lichten waarom ik gehandeld heb zoals ik gehandeld heb.Geef me een naam ik zorg voor een afspraak. Van ‘keutel intrekken’ van ‘die man’ is daarbij geen sprake. Wel van respecteren dat een bedrijf een fout erkent, excuses aanbiedt en maatregelen neemt. Overigens, volgens Van Dale betekent racisme discriminatie op grond van iemands ras.

  4. Ik behoef geen persoonlijk gesprek over dit onderwerp, maar ben alleen benieuwd naar de toelichting van de handelingen. Ik reageer op hetgeen ik in dit artikel en die van het AD lees.

    Daarin zie ik een citaat van u: ”Dit is een hele botte vorm van racisme’. Dat vind ik een vrij overdreven reactie kijkend naar wat er is gezegd. Vervolgens lees ik dat na het excuus de zaa afgedaan is. Gezien ‘de vorm van racisme’ lijkt mij dit een beetje een anticlimax.
    Ik ben nog steeds van mening dat de tekst in die e-mail in een hele andere context was bedoeld, en dat het is misgegaan toen deze bij Reedie terecht is gekomen.

    U heeft meer interne informatie dan ik, dus zie ik graag verschijnen wat voor stappen de ING dan heeft ondernomen. Heeft de betreffende medewerker ook zijn excuus aangeboden? wat voor maatregelen zijn er genomen t.o.v. de HR en Reedie. S.v.p als reactie op dit artikel zodat de rest van de lezers dit ook kan zien.

    PS: Jammer dat de teksten niet met de witregels verschijnen. het zou de reacties een stuk overzichtelijker maken.

  5. Discriminatie kent verschillende termen. Discriminatie vindt elke dag plaats. Het denken of stiekem iets negatief of inacceptabel van de mens zeggen heeft (licht) te maken met discriminatie. Het is pas strafbaar of kwetsbaar op het moment dat je dit zichtbaar of duidelijk maakt. Op dat moment ben je (als trotse medewerker) méér dan bewust van je actie en beseft niet direct hoe kwetsbaar het kan zijn . Vooral bij studenten die hun geboorteland (tijdelijk) hebben verlaten voor een beter toekomst. Als oud-staflid en peercoach van Antuba zijn dit soort situaties meer dan belangrijk. Deze buitenlandse studenten (die vrij goed presteren) verdienen de kans om meer onder het zonnetje te zetten.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top