Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Jonathan bezoekt…verborgen terrassen

Gepubliceerd: 2 September 2014 • Leestijd: 2 minuten en 8 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wie al wat langer op de HR rondloopt, kent hem wel: Jonathan, onze Rotterdam-correspondent. Ben je nieuw hier, volg dan deze jongeman. Elk nummer deelt hij zijn Geheimtips met de lezers van Profielen. Dit keer: verborgen terrassen.

jonathanXL

Het terras is de ideale plek om te genieten van de nazomer. De laatste zonnestralen in je gezicht, met een koud drankje in de hand. Maar vaak genoeg liggen de beste terrassen niet meteen in het zicht. Daarom zochten én vonden we de vier beste – verborgen – terrassen van Rotterdam.

Schieblock Dakcafé: lunchen op woensdag
Het Schieblock is dé creatieve hotspot van Rotterdam. Het gebouw stond op het punt om gesloopt te worden, maar daar werd een stokje voor gestoken. Gelukkig maar. Wat niet veel mensen weten, is dat er op de zevende verdieping een prachtig dakterras is, met uitzicht over de skyline van Rotterdam. Naast een stadsmoestuin is er een terras waar iedere woensdag een verse lunch wordt geserveerd. Met groenten en kruiden uit de eigen tuin en koffie van Lokaal Espresso.

Schiekade 189, open op woensdagen van 12-15 uur, http://facebook.com/SchieblockDakcafe

Biergarten: strandfeest meets Oktoberfest
Biergarten combineert de Duitse gezelligheid van het Oktoberfest, met de sfeer van een strandfeest. En dat midden in de stad. Aan de achterzijde van het Schieblock staan lange tafels en banken in het zand waar je gebroederlijk naast elkaar zit. Een biertje wordt natuurlijk uitgeschonken in pullen van halve liters. En om de lekkere trek te stillen, is er een Amerikaans barbecuemenu met smakelijke hamburgers. In de loop van de avond zorgt de dj ervoor dat de voetjes van de vloer komen en is het nog tot in de late uurtjes gezellig.

Schiestraat 18, http://facebook.com/BiergartenRotterdam

Aan de gin tonic in de Alohabar
In voormalig zwemparadijs Tropicana zit sinds kort de Alohabar. Waar je vroeger tussen de kinderen dobberde of de wildwaterbaan doorging, zit nu een bar in tropische sferen. En dat alles met uitzicht op de Nieuwe Maas. Midden in de zaak staat een koffiebrander waar de eigen Aloha-koffie wordt gebrand. Verder vind je op de menukaart originele cocktails, met de Aloha Punch als absoluut hoogtepunt. De Alohabar heeft ook gretig ingespeeld op de revival van de gin tonic. Deze fris bittere cocktail is hét drankje van deze zomer en in de Alohabar kun je kiezen uit vier verschillende soorten gin. Neem plaats in het oude buitenbad op het terras of kies een van de vele schommels om het vakantiegevoel compleet te maken.

Maasboulevard 100, http://facebook.com/PicknickAlohaBar

Bij mooi weer: Viskantine aan de Cool
De Coolhaven is een van de mooiste stukjes waterkant van Rotterdam, maar eigenlijk wordt er te weinig mee gedaan. In het verleden was er het stadsstrand, maar een fijn terras, dat ontbrak. Gelukkig speelde restaurant De Machinist daar handig op in door de Viskantine aan de Cool te openen. Een tijdelijk visrestaurant dat alleen met mooi weer open is. Dat moet ook wel want de aankleding van de Viskantine is enigszins provisorisch. Op een houten veranda met biertafels en -banken grilt de chef-kok buiten de heerlijkste vis. Denk dan aan witvis uit de houtoven en tonijn van barbecue. Het kleine menu hangt af van de vangst maar smaakt er niet minder om. Van spiering en scheermesjes tot gestoomde makreel. De Viskantine is deze maand voor het laatst open, dus kijk vooraf even op de site.

Willem Buytewechstraat 45, www.demachinist.nl

 

Tekst: Jonathan van Noord
Fotografie: Joshua Bakarbessy

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top