Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Overtref Jezelf Beurs voor onderzoek naar kanker

Gepubliceerd: 4 September 2014 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Tijdens de jaaropening gisteren kreeg Amelie Bos de Overtref Jezelf Beurs uitgereikt. De prijs gebruikt ze om de master Oncology te doen. Daarnaast wil ze een boekje over kanker voor kinderen uitgeven en hoopt ze op een stage in Boston.

Overtref Jezelf BeursIn juni wist zij het al, maar gisteren, tijdens de jaaropening, kreeg Amelie Bos (22), net afgestudeerd van de opleiding biologie en medisch laboratoriumonderzoek (bml) de jaarlijkse Overtref Jezelf Beurs uitgereikt door bestuurslid Jan Roelof. Met de beurs beloont de HR bijzondere toekomstplannen van honoursstudenten zodat zij een ambitieuze start kunnen maken met hun carrière na de opleiding.

Voor Amelie is al helemaal duidelijk waaraan ze de 5000 euro van deze beurs gaat besteden. Ze is inmiddels begonnen met een master oncology aan de VU, ze gaat proberen een stage bij het prestigieuze Dana-Farber Cancer Institute in Boston te bemachtigen én ze wil een boekje over kanker maken voor kinderen. ‘Ik wil cellen een persoonlijkheid geven en laten spreken. Gezonde cellen en kankercellen. En zo kinderen, op hun niveau, kennis over kanker meegeven.’

DNA-schade
‘Mijn interesse voor kankeronderzoek werd gewekt toen ik in het tweede jaar het keuzevak tumorbiologie volgde. Daarna heb ik waar dat kon het kankeronderzoek in mijn onderwijsprogramma terug laten komen. Nog steeds is er niet één pil tegen alle vormen van kanker en dat intrigeert mij nog wel het meest.

‘In mijn eerste stage heb ik me beziggehouden met onderzoek naar het herstel van DNA-schade want hoe meer DNA-schade, hoe groter de kans op kanker is. Ja, de opleiding bood voldoende mogelijkheden om mijn nieuwsgierigheid naar kankeronderzoek te bevredigen, maar uitgeleerd ben ik natuurlijk nog lang niet.’

Dorine van Namen

Alle honoursstudenten worden jaarlijks geattendeerd op het bestaan van de Overtref Jezelf Beurs. Dit jaar hadden zich zeven studenten aangemeld. De jury heeft twee van hen geselecteerd voor een pitch voor diezelfde jury. Amelie kwam dus als winnaar uit de bus. 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top