Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Zes Pameijercliënten aan de slag bij HR

Gepubliceerd: 11 December 2014 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Sinds kort werken zes cliënten van Pameijer bij de Hogeschool Rotterdam, om precies te zijn op de locatie Museumpark. Ze werken in de horeca en brengen post rond.

Groepsfoto
Pauline, Patrick en Vincent zijn al helemaal ingeburgerd op de hogeschool.

De zes hebben ondersteunende taken in de catering en bij de facilitaire dienst (fadi). Ze werken in de keuken, vullen maaltijden aan en brengen samen met iemand van de fadi de post rond. ‘Onze cliënten zijn heel positief ontvangen’, vertellen leerwerkcoaches Krista de Jonge en Shemara Vingerhoets van Pameijer. ‘En dat is heel goed voor hun gevoel van eigenwaarde.’

De leerwerkcoaches zijn vijf dagen per week op de hogeschool aanwezig. Niet alleen om de cliënten te begeleiden en te bemiddelen bij eventuele conflicten, maar ook om nieuwe werkplekken te zoeken. Krista: ‘Dat lukt aardig. Sinds kort brengen onze cliënten ook binnen het instituut voor sociale opleidingen post naar de docenten, ze hangen daar de roosters op, vullen printerpapier aan en reorganiseren het archief.’
‘Als je eenmaal ergens binnen bent, ontstaat het werk vanzelf’, zegt Shemara.

De zes Pameijercliënten werken voorlopig alleen op de locatie Museumpark. Studenten van de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening onderzoeken de mogelijkheid om ook cliënten op de andere hogeschoollocaties te plaatsen.

Dorine van Namen

 

Pameijer is een organisatie die mensen met een (lichte) verstandelijke beperking of met psychosociale of psychische problemen ondersteunt bij het zelfstandig functioneren. Voor de een is dat leren of werken, voor de ander is dat het huishouden op orde krijgen.

 

Het Pameijerkantoor is elke dag van 9.00 tot 16.30 open en bevindt zich in de hal van de hoogbouw van het Museumpark, kamer 00.030.

 

De HR en Pameijer geven door de samenwerking uitvoering aan de Participatiewet, waarmee de overheid meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk wil krijgen. Gemeenten worden verantwoordelijk voor de re-integratie van mensen die kunnen werken, maar daarbij wel ondersteuning nodig hebben. De Participatiewet gaat in op 1 januari 2015.

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Zes Pameijercliënten aan de slag bij HR

  1. Heel goed! We komen graag met jullie in kontakt om ook vanuit P&O te helpen mensen die vallen binnen de participatiewet aan het werk te helpen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top