Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Topvrouwen en coatings in de prijzen

Gepubliceerd: 3 September 2015 • Leestijd: 1 minuten en 47 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Sjoukje de Haan won woensdagmiddag tijdens de jaaropening de Overtref Jezelf Beurs en Jeroen van Gelder kreeg de Bachelor Award 2015 uitgereikt. De twee afgestudeerde HR-studenten gingen met de eer, de bloemen en het prijzengeld naar huis.

Opening Hogeschooljaar 2015 HR 0815-030

Cvb-lid Angelien Sanderman legde aan het begin van de prijsuitreiking uit dat beide prijzen op elkaar lijken, maar dat er wel degelijk een verschil is: ‘De Overtref Jezelf Beurs komt tot stand via het honourstraject op de Hogeschool Rotterdam, het is een prijs om iets mee te doen. De Bachelor Award wordt uitgereikt aan studenten die al iets fantastisch hebben gedaan.’

Meer vrouwen aan de top
Om in aanmerking te komen voor de Overtref Jezelf Beurs moeten studenten beschrijven waar ze het prijzengeld voor gaan gebruiken en een jury overtuigen dat hun plan het beste is. Sjoukje de Haan vertelde de jury dat ze de wereld wil verbeteren door middel van business. ‘Ik ben religieus opgevoed en heb geleerd dat vrouwen huisvrouwen moeten worden. Daar heb ik me altijd tegen verzet’, zegt ze in haar promofilmpje. Ze wil aantonen dat bedrijven economisch en financieel voordeel behalen als ze meer vrouwen toelaten aan de top.

De jury gaf de ambitieuze studente 5.000 euro om haar onderzoek dat moet bijdragen aan vrouwenemancipatie te starten. Ze investeert het geld in een master Strategic Management aan Tilburg University. De Haan wil eerst dit onderzoek afronden, daarna carrière maken in het bedrijfsleven en eindigen in de politiek.

5 instituten droegen niemand voor
Na de Overtref Jezelf Beurs werd de Bachelor Award uitgereikt. Sanderman definieert deze als ‘de belangrijkste prijs van de hogeschool voor studenten die een prestatie hebben geleverd.’ Alle instituten mochten studenten voordragen aan een vijfkoppige jury. Er kwamen 24 voordrachten uit zeven instituten. Tijdelijk voorzitter van de raad van toezicht Winnie Sorgdrager constateerde: ‘Vijf instituten hebben dus niemand voorgedragen, daar ligt een uitdaging voor volgend jaar.’  

Opening Hogeschooljaar 2015 HR 0815-056

De jury filterde uit alle voordrachten drie finalisten. Dat waren Jesper van Grieken en Danny Janssen, die als afstudeeropdracht voor de opleiding civiele techniek een golfbreker ontwierpen waarmee een haven in Indonesië beter bereikbaar werd. Jasna Rokegem van de Willem de Kooning Academie was genomineerd met haar afstudeeropdracht ‘fashion on brainwaves’. De modestudent ontwierp kleding die van kleur verandert als je stemming verandert. En de laatste genomineerde, Jeroen van Gelder van de opleiding chemie, ontwikkelde als afstudeeropdracht zelfhelende coatings. Een toplaag die kunststof helpt zichzelf te repareren.

Chemisch geluk
Nadat de finalisten waren gepresenteerd mochten de aanwezigen stemmen. Van Gelder ging er met de hoofdprijs vandoor. Hij had niet verwacht te winnen, want hij vond alle deelnemers eigenlijk best wel goed. De 3.000 euro die hij met de prijs verdient, gaat hij gebruiken om te verhuizen en een baan te vinden. Jasna Rokegem ging er met 1.500 euro vandoor en Jesper van Grieken en Danny Janssen moesten het prijzengeld van 1.000 euro delen.

Tekst: Tosca Sel
Fotografie: Levien Willemse

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top