Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Zoë: rugby-prof en afstudeerder

Gepubliceerd: 8 December 2015 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Wie ben jij dan? Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Zes dagen in de week professioneel rugbyen en op je rustdag stage lopen. Zo zag het leven van Zoë Agasi er de afgelopen maanden uit.

Foto Zoë Agasi
Zoë Agasi (23)
Afstudeerder industrieel product ontwerpen

Zoë zit in de Ladies7, het nationale damesteam waarin een variant op het traditionele rugby union wordt gespeeld, met zeven in plaats van vijftien spelers op een groot veld.

Tot augustus was het team in de running voor deelname aan de spelen in Rio en waren de Ladies7 fulltime aan het rugbyen. Helaas wisten ze zich net niet te plaatsen. En daarom moeten ze hun sport nu combineren met werk of een studie. ‘Wel woon ik nog steeds in Amsterdam waar de Ladies7 trainen’, vertelt Zoë. ‘Eerst woonde ik in Breda, studeerde ik in Rotterdam en trainde ik in Amsterdam. Dat trok ik niet meer. Ik leefde in de trein; het enige wat ik er niet deed, was rugbyen. Topsport gaat ook over het wegnemen van onnodige stress. Mijn verhuizing heeft zeker bijgedragen aan mijn ontwikkeling richting het eliteteam.’

Zoë baalt van de mislukte kwalificatie, maar ze heeft nu wel tijd om af te studeren. En als topsporter is er altijd een doel aan de horizon. ‘Ik zit een half jaar bij dit team, maar ik heb nog niet mijn debuut gemaakt in een officiële wedstrijd. Dat is waar ik me nu op richt.’

Tekst: Esmé van der Molen
Fotografie: Wouter le Duc

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Zoë: rugby-prof en afstudeerder

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top