Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Blog Annick: Iedereen werkt anders

Gepubliceerd: 23 September 2016 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Annick Dit artikel is meer dan een jaar oud.

‘Duurt wel lang zeg. Al dat gebrainstorm van jullie.’ Die opmerking heb ik tijdens mijn studie al een aantal keer gehoord. Studenten van andere opleidingen zijn namelijk een heel andere, soms snellere, werkwijze gewend. Maar, vraag ik me dan af, is de snelste manier ook de beste?

Foto van Annick Schavemaker

Vorig jaar mocht ik, als communicatiestudent, samenwerken met de opleidingen informatica en communicatie en multimedia design. Alle drie de opleidingen zijn onderdeel van het instituut CMI en er zijn duidelijke raakvlakken tussen de studies. Als multidisciplinair team zouden we een halfjaar intensief samenwerken aan een opdracht voor de gemeente Rotterdam. Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

Tijdens de start van het project werd het meteen al duidelijk; we zijn compleet anders. Niet alleen qua studie en werkwijze, maar vooral qua persoonlijkheid. Hoewel het in ons team niet echt botste, moesten we erg wennen aan elkaar. Om te beginnen was het daarom lastig om een manier van werken te vinden waar iedereen het mee eens was. Sommigen wilden bijvoorbeeld direct aan de slag, terwijl anderen wilden starten met een uitgebreid onderzoek. Toch is het achteraf gezien het meest leerzame project geweest dat ik tijdens mijn studie heb gedaan. Want we moesten leren om beter te luisteren naar elkaar, om andere werkwijzes en meningen te tolereren en uit te proberen en zo nieuwe vaardigheden van elkaar te leren die in onze opleiding niet voorkomen.

In het reguliere programma werk je, op je minor na, alleen met studenten van dezelfde opleiding samen. Omdat ik deelneem aan het honoursprogramme kreeg ik deze kans om multidisciplinair samen te werken. Een complexere manier van samenwerken is natuurlijk een extra uitdaging, en dat is precies waar het honoursprogramme om gaat.

Naar mijn mening zouden er meer van dit soort projecten op de Hogeschool Rotterdam moeten zijn, zodat iedereen de kans krijgt om te leren van andere studenten. Na je studie zal je waarschijnlijk ook te maken krijgen met allerlei verschillende vakgebieden, werkwijzen en persoonlijkheden. En daar ben ik nu toch wat beter op voorbereid.

Annick Schavemaker (19) is vierdejaars communicatie en schrijft ook voor de mannenblog Manify.nl.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Blog Annick: Iedereen werkt anders

  1. Helemaal mee eens Annick! Bij het expertisecentrum maatschappelijke innovatie zijn we zeker voor! 1 dag per week inroosteren voor interdisciplinair samenwerken zodat het ook goed te organiseren is. http://www.emiopzuid.nl

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top