Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Game van studenten ‘on top’ op gamesite Steam

Gepubliceerd: 9 February 2017 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

‘We were here’ staat nog geen week online en is nu al meer dan 30.000 keer gedownload. De game is het afgelopen maanden gemaakt door studenten van de minor ‘game design and development’.

In ‘We were here’ komen twee personen vast te zitten in een verlaten kasteel. Ze raken elkaar kwijt. De twee personen, lees twee gamers, moeten met behulp van een voice chat elkaar helpen. Door puzzels op te lossen kunnen ze het kasteel weer uitkomen.

‘Zoiets is er nog niet’

Het blijkt een succesformule, weten de vijftien studenten (onder andere cmd, informatica en Willem de Kooning Academie) van de minor nu ook. ‘Zoiets is er nog niet, lezen we in de reviews’, vertelt Lucia de Visser, een van de studenten. ‘Samen met je best friend in een horror-achtige omgeving iets oplossen.’

Op het populaire Steam, dat de game een prominente plek gaf op haar pagina, stromen de positieve reviews binnen en ook het aantal downloads is hoog. Minordocent Bob Pikaar: ‘Verder zijn er door gamers forums opgericht waarop aan elkaar wordt gevraagd hoe de puzzels opgelost moeten worden, en zijn er al tal van mensen die op YouTube play through-video’s hebben gemaakt. Als docententeam zijn we sowieso enorm trots op onze studenten.’

De game is gratis te downloaden maar omdat het ‘echt heel hard’ gaat, denken de makers aan het inbouwen van extra levels in het spel waarvoor je moet betalen. Lucia: ‘Uit de reacties blijkt dat daar behoefte aan is.’

Knopen doorhakken

Het succes van ‘We were here’ komt na vijftien weken hard werken. ‘Tijdens de minor moesten we eerst een andere game maken, maar de laatste veertien weken zijn we hier mee bezig geweest’, vertelt de WdKA-student. ‘Dat we nu een goed product hebben komt ook omdat we binnen de groep snel knopen hebben durven doorhakken. Als iets in het spel niet werkte of onduidelijk was, zeiden we: weg ermee. We beginnen opnieuw.’

Jos van Nierop

1,3 miljoen!
Pool Party Panic is een hilarische game van een van de andere groepen studenten. Hier kruip je in de huid van een badmeester die ervoor moet zorgen dat de badgasten niet verbranden in de zon. Het spel is niet alleen populair onder gamers, maar ook bekend gemaakt door YouTuber Jack Septic Eye. Het filmpje dat hij over Pool Party Panic maakte is al meer dan 1,3 miljoen keer bekeken.
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Game van studenten ‘on top’ op gamesite Steam

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top