Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Junioronderneming’ in pakken nu wel aan de slag bij RBS

Gepubliceerd: 9 February 2017 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Maatpakkenbedrijf Critisized heeft een deal met RISA, de internationale studievereniging verbonden aan de RBS. Voor net geen 300 euro mogen studenten en docenten bij de voormalige junioronderneming een maatpak plus overhemd aanschaffen.

De overeenkomst is enigszins saillant omdat de smallbusiness-studenten van Critisized afgelopen najaar niet zijn benaderd toen hun eigen opleiding (die nu entrepreneurship heet) met een vergelijkbare pakkenactie kwam. Entrepreneurship koos voor het grotere bedrijf SuitSupply onder andere omdat een eerdere actie bij sportmarketing (een collega-opleiding bij COM) een succes was.

Teleurgesteld

Tot teleurstelling van Alessandro Joia en Wanissa Phromson van concurrent Critisized waren zij toen niet benaderd. ‘Natuurlijk krijgt degene met het beste aanbod de opdracht’, reageerden ze toen. ‘Maar wij zijn diep teleurgesteld dat de opleiding entrepreneurship, die zich profileert als leerschool voor ondernemers, een onderneming uit eigen keuken geen ingang geeft in het gesprek.’

Dat studievereniging RISA nu wel bij Critisized aanklopt, voelt voor het jonge bedrijf als een kleine genoegdoening. Joia: ‘Op deze wijze laten we zien dat ook kleinere ondernemingen young professionals kunnen aankleden.’

Opmeetdagen

Begin maart komt het bedrijf met zes medewerkers naar locatie Kralingse Zoom om van de geïnteresseerde studenten de kledingmaten op te nemen. Tijdens de opmeetdagen geldt er een verkoopprijs van 299,95 euro voor een tweedelig maat- of mantelpak, inclusief een hemd op maat.

De prijs, het op maat maken én de band met de hogeschool waren voor RISA reden om voor Critisized te kiezen, vertelt Paul de Graaff van RISA. Hij denkt dat zo’n 10 procent van de 3500 studenten en medewerkers van RBS geneigd is om een pak aan te schaffen. De Graaff: ‘Maar het gaat uiteraard om een grote aankoop voor studenten die bekend staan om hun krappe portemonnee. Daarom is het moeilijk in te schatten hoeveel animo er uiteindelijk zal zijn.’

Jos van Nierop
Illustratie Demian Janssen

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top