Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca borstel en emmer

Lieve Tosca, hoe heurt dat met wassen?

Lieve Tosca,

Ik woon met drie gasten in een studentenhuis. Laatst nam ik na een avondje stappen een leuk klasgenootje mee naar huis voor een kopje thee. Toen ze de keuken zag, keek ze al vies. Op mijn bed wilde ze niet eens zitten. Ze dronk haar thee staande op en is vertrokken. Als ik zo naar m’n kamer kijk, zou ze weleens gelijk kunnen hebben. Het is allemaal niet al te schoon. Kan jij me vertellen hoe het zit met beddengoed wassen? Ik heb geen zin om m’n moeder te bellen.

Groet,
Smeerpijpie

Lieve Tosca borstel en emmer

Lief Smeerpijpie,

Het is toch wel balen als je vieze lakens ervoor zorgen dat je romantische avond met je klasgenoot voortijdig is afgebroken. Heb je d’r helemaal mee naar je huis kunnen krijgen, neemt ze de benen om je vieze lakens. Dat kan beter!

Omdat je iedere avond onder je lakens (kussensloop, dekbedovertrek en hoeslaken) slaapt en er dan zweet en huidcellen in achterblijven, is het goed om die regelmatig te wassen. Het liefst een keer per week en dan ook goed heet (60 graden) om zo veel mogelijk bacteriën te doden.

Als je ouders je een molton matrashoes hebben gegeven, moet je die ook regelmatig in de wasmachine slingeren. Een keer per twee maanden is voldoende. Je kussen moet je ongeveer twee keer per jaar wassen.

Nu we het toch over wassen hebben: laten we het ook even over je ondergoed, sokken, washanden, handdoeken en theedoeken hebben. Ondergoed en sokken draag je maar één dag en die was je – afhankelijk van wat er op het waslabel staat – op 30 tot 60 graden.

Washanden, handdoeken, theedoeken en vaatdoeken gebruik je maximaal twee dagen en gooi je daarna goed heet in de machine.

En dan hebben we nog die gele doekjes op het aanrecht: die slinger je ook na een dag gebruiken in de was en die kunnen daarna mee met een hete draai. Als je een vaatwasser hebt, kan je je gele doekje en je afwasborstel daarin laten meedraaien. Dan zijn ze net als je borden en bekers na een wasbeurt weer hygiënisch schoon.

Succes met wassen en flirten!

Lfs Tosca

Heb je ook een vraag voor Lieve Tosca?
Mail dan naar t.sel@hr.nl
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 25 January 2017 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top