Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Soos Academieplein dicht na ‘te grote feesten’

Gepubliceerd: 6 June 2016 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De sociëteit in de kelder van locatie Academieplein is sinds afgelopen donderdag gesloten. Aanleiding is een incidentje de week ervoor toen de soos nog wel open was.

Nieuwe soos

‘Ik was er zelf niet bij, maar ik heb gehoord dat studenten toen aan apparatuur hebben gezeten waar ze niet aan mochten zitten’, vertelt Wilbert Timmermans. Hij is bestuurslid van RSVL, een van de studieverenigingen die gebruikmaakt van de sociëteit. De verenigingen zijn samen met onder andere cateraar Césant en Wijnand van den Brink, instituutsdirecteur van IGO (gebouwde omgeving), in gesprek gegaan en de uitkomst is dat de sociëteitsruimte de komende weken gesloten blijft. Timmermans: ‘Wij begrijpen het besluit, maar betreuren het wel.’

Ontmoeten

Van den Brink, die zich al een paar jaar inzet voor de studieverenigingen, maakt duidelijk dat het besluit op meer is gebaseerd dan alleen het genoemde incident. De soos is bedoeld als een plek waar studenten en studieverenigingen elkaar informeel kunnen ontmoeten, en waar ze iets kunnen drinken, vertelt Van den Brink. ‘Maar het was nadrukkelijk niet de bedoeling om er massale studentenfeesten te organiseren.’

Onder verantwoordelijkheid van cateraar Césant is dat de laatste tijd, in de beleving van de instituutsdirecteur, echter te vaak wél gebeurd. Van den Brink: ‘Met de huidige cateraar is het lastig om de doelstellingen binnen de perken te houden.’

Adempauze

Het is de bedoeling om de soos wel weer te openen, benadrukt Van den Brink. ‘Deze tijdelijke sluiting zien we als een noodzakelijke adempauze.’ Van den Brink gaat met de verenigingen en Césant in overleg hoe de soos in de toekomst beheerd gaat worden. Lenny Reijnierse van Césant wil op dit moment niet inhoudelijk reageren: ‘Wij wachten het overleg van Van den Brink en de studieverenigingen af.’

Ondertussen zoeken de studieverenigingen hun heil anders. Studievereniging Roervlo riep haar leden afgelopen donderdag bijvoorbeeld op die middag allemaal naar Biergarten Rotterdam te komen.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Soos Academieplein dicht na ‘te grote feesten’

  1. Dus als ik het goed begrijp mogen we er wel heen maar niet met z’n allen, ik vind het echt jammer dat jullie besloten hebben dat de soos dicht moet.

    Die feestjes waren juist zo leuk, op de wdka hebben ze gewoon een tap in de kantine en wij zijn al naar de kelder verbannen en dan mogen we ook eigenlijk niet met een groep mensen af en toe een biertje doen? Het is niet alsof er elke week 300 man staan… En zo levert het ook nog wat op.

    Ben er overigens wel voor dat als mensen zich misdragen ze een dag mogen schoffelen of corvee krijgen met een bord om met “ik kan niet tegen drank” erop. Eikels. Blijf met je handen van andermans spullen af, als je niet tegen drank kan moet je misschien een aantal biertjes eerder stoppen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top