Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Job zit in het derde jaar van de opleiding bedrijfskunde én vindt dat dat veel hbo’ers niet het maximale uit hun studietijd halen omdat het ‘student zijn’ in het hbo amper speelt. Om te laten zien hoe het ook kan, deelt hij de beste verhalen uit zijn studentenleven. Alle blogs van Job lees je hier.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

7 dingen die je de brakke vrijdagochtend doorhelpen

Gepubliceerd: 24 May 2018 • Leestijd: 1 minuten en 54 seconden • Job

Zodra je in Rotterdam woont en je bent student, ga je op donderdagavond uit. Maar vrijdag moet je weer naar school, fris of niet. Hoe kom je die dag door? Ik heb tips.

Donderdagavond is dé studentenstapavond. De avond begint met eten, borrelen en vervolgens wordt er een mooi feestje gebouwd in een van de vele kroegen en discotheken die deze stad rijk is. Maar dan komt het: terwijl je lekker je dansie staat te doen, kijk je op je horloge en zie je opeens dat je over vijf uur in de collegebanken bij statistiek moet zitten!

Tuurlijk, je kan ervoor kiezen om niet te gaan. Maar aan de andere kant: het is statistiek en dat wil je toch echt niet missen. Je komt lam thuis en zet je wekker; Donald Trump heeft immers ook maar vier uur slaap nodig. De volgende ochtend voelt het net alsof er een vliegtuig op je gezicht is geland. Je bent moe, stinkt nog naar de alcohol en je bent misselijk.

Gefeliciteerd gozer, je bent brak.
Hoe kom je nu bij college?
Een paar tips die ik nog elke vrijdag toepas:

Neem een douche – Een douche doet wonderen en wekt je ook meteen. Je wordt schoongespoeld van al het bier, zweet, modder en lichaamssappen. Kortom, van alles wat je die avond ervoor hebt uitgespookt. Je voelt je als herboren.

Denk terug aan de avond – Stel: de avond was supermooi, je zag iemand die je een tijdje niet hebt gezien, je hebt een adt-wedstrijd (zo snel mogelijk bier drinken) gewonnen van de voorzitter, je hebt geregeld of het was gewoon gezellig. De avond ervoor geeft je voldoening. Zeker als je je klasgenoten tegenkomt die geen reet hebben uitgevoerd die avond want ja #college.

Koffie – Gun jezelf minimaal drie koppen. Twee thuis en één op de hogeschool. Als je een paar tientjes kan uitgeven aan bier, lukt 60 cent voor een bakkie pleur ook wel. Als je uit principe geen koffie drinkt, dikke pech want het helpt echt.

Zet door – De eerste ochtenden zullen moeilijk zijn. Naarmate je vaker zult uitgaan, creëer je weerstand en ben je veel minder brak in vergelijking met de ochtenden daarvoor.

Neem het ov – Normaal ga je fietsen, hartstikke goed. Maar het is ongezond om te fietsen als je brak bent. Neem daarom het ov, doe je oortjes in, luister je favoriete muziek, maar pas op dat je niet in slaap dondert onderweg.

Doe wat goed is – Het is echt niet erg als je even naar de wc moet om snel een barfje te leggen. Zo gooi je immers alle ellende eruit. Zorg wel dat je goed mikt, anders hebben de schoonmakers het ook zuur.

Minimaal vier uur slaap – Ligt er natuurlijk aan wat voor een persoon je bent, maar wil je nog iets aan je dag hebben, dan is vier uur slaap toch wel aan te raden. Zo kun je nog enigszins functioneren.

Lukt het je niet?
Jammer, kan gebeuren.
Het weekend staat voor de deur.
Volgende week probeer je het weer.

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

20 Responses to 7 dingen die je de brakke vrijdagochtend doorhelpen

  1. Hoi Job,

    Je eerste tip lijkt niet echt op een tip. ik neem aan dat je iedere ochtend toch wel even doucht?
    De tweede tip lijkt me ook vrij lastig, als je echt zo veel zuipt als je impliceert dan lijkt het me sterk dat je nog veel weet van de avond ervoor.
    Uit ervaring vind ik de vijfde tip ook niet goed toepasbaar. De drukte en warmte in een volle tram werken de brakheid goed tegen en brengen al snel kotsneigingen omhoog, dit zou bijna veroorzaken dat de zesde tip in de tram al uitvoering krijgt.
    Tip zeven zal voor iedereen anders zijn, persoonlijk geef ik de voorkeur aan in een keer door te in plaats van een korte nachtrust.

    Tip van flip: leef je eigen studentenleven, net als de rest.

  2. Het is natuurlijk ook wel heel ernstig dat iemand het gore lef heeft om hier zomaar een paar tips te geven (tips.. geen lijfstijlregels) 😉 Lighten up a bit en lach wat vaker :p

  3. Hoi Madeleine,

    Tips zijn altijd welkom, echter zou het fijn zijn als deze tips handig, nuttig en vooral onderbouwd zijn. Daarnaast geef ik enkel mijn mening en visie over hoe ik dit probleem(?) ervaar of beter gezegd ervoer.

    nog een tip van flip: Neem niet alles te letterlijk, iedereen die hier op reageert heeft waarschijnlijk even een afleidingsmomentje of probeert de tijd te doden.

  4. Manmanman je mag niet eens sarcastisch doen, dat staat niet in de regels

  5. Wij waarderen sarcasme zeer, mits goed uitgevoerd.
    Al je voorgaande reacties waren onvriendelijk, op de man en vol uitroepen.
    Vandaar dat ik ze niet heb toegelaten.
    Als je je gedraagt mag je meepraten.

    Grts Tosca
    Hoofdredacteur Profielen

  6. Hoi Tosca

    Ik heb welgeteld 3 reacties geplaatst waarvan er 1 verwijderd is.
    Dit zijn dus niet al mijn reacties.
    Hallo hallo Job is een ander persoon waar ik niet mee geassocieerd wil worden.
    Bedankt voor de feedback, zal er opletten.

    Met vriendelijke groet,
    Hallo Job
    Expert in Jobs

  7. @Tosca: hear hear 😀 Ik heb wel een beetje de indruk dat sarcasme nog niet herkend wordt als erover wordt gestruikeld 😉

  8. @Flip “Neem niet alles te letterlijk, iedereen die hier op reageert heeft waarschijnlijk even een afleidingsmomentje of probeert de tijd te doden.” inderdaad ja!

    Nu moet ik zeggen, tip 1 is super! Maar alleen als je een goed koude douche neemt.

  9. Wat een waardeloos en nietszeggend stuk. Profielen heeft altijd leuke stukken, waarom komt dit er door?

  10. Tip 8 – ‘Beter voorkomen dan genezen’ – Neem je verantwoordelijkheid, zuip gewoon wat minder als je weet dat je de volgende ochtend weer verwacht wordt in college, ken je grenzen en stel je prioriteiten.

  11. Omdat Job een blogger van ons is en bloggers krijgen op de site de ruimte om hun verhaal te vertellen.
    En als je de blogs van Job niet leuk vindt, kan je volgende week weer genieten van Janine en Rajiv.

    Grts Tosca
    Hoofdredacteur Profielen

  12. Uit mijn eerste paar jaar als student heb ik ook nog een aantal tips:

    – De hoofdpijn komt vaak door een gebrek aan vocht, maar water drinken is een stuk moeilijker als je al brak bent. Drink daarom vast een paar glazen water voordat je gaat slapen.
    – Je lichaam heeft een flinke klap gehad en heeft behoefte aan vitamine. Rauwe groente zoals paprika en wortel zijn ideaal om op te knagen als je geen ontbijt verdraagt, want het ligt licht op de maag en bevat weinig zuur.
    – Je steekt bijzonder weinig op van slaperig en brak in een college zitten. Kijk of je hetzelfde college later die dag kunt volgen bij een andere klas en pak een paar uurtjes extra slaap (stuur hier wel even een mailtje over naar de docent).

    Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben 🙂

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top