Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

RBS-studenten redelijk tevreden over hun nieuwe leslocatie

Gepubliceerd: 19 January 2018 • Leestijd: 1 minuten en 45 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Bouwdeel C aan de Kralingse Zoom is niet brandveilig. Daarom krijgen RBS-studenten de komende maanden les in het World Trade Center. Hoe bevalt het hen tot nu toe?

Studenten van de Rotterdam Business School krijgen sinds maandag les in het World Trade Center. Afgelopen woensdag verscheen het definitieve rapport waaruit bleek dat bouwdeel C van locatie Kralingse Zoom niet brandveilig is. De lessen zijn daarom komende maanden in het WTC.

Op een tafeltje staan flesjes water en een bordje met de tekst: Free coffee, tea, water

Maandag was er nog wat verwarring over welke ingang van het WTC de studenten moesten nemen. Die verwarring is nu voorbij. Bij de ingang Rode Zand/Meent staan studenten te praten of een sigaretje te roken. Ze lopen naar binnen alsof ze al jaren door deze deur gaan om de lessen te volgen.

Een student pakt een kopje van de gratis koffie.

Fidan staat ook buiten, ze heeft zo les. ‘Maandag was het nog even zoeken, maar alles is goed geregeld, hoor. We hebben een plattegrond van het gebouw gekregen en dat werkt prima. Ik kom uit Den Haag dus voor mij is de reistijd nu iets korter.’

Fidan is best tevreden over de locatie. Er zijn maar een paar kleine gebreken: ‘Er is geen kantine, dus je moet je eigen lunch meenemen. Ook missen we nog wifi en dat hebben we echt nodig voor ons project.’ Volgens persvoorlichter Jeroen Cok zal er vanaf maandag 22 januari wifi zijn op de tweede, derde en zesde verdieping van het WTC. De andere verdiepingen hebben wifi binnen drie weken.

Het gemis van de kantine wordt een klein beetje goedgemaakt door de gratis koffie, thee, water en koek. In een grote ruimte zitten mensen aan tafels. Het is een geïmproviseerde kantine. Aan dat probleem wordt ook gewerkt. Cok: ‘Vanaf aanstaande maandag zullen er automaten met warme dranken, fris en snacks komen. Aan een oplossing in de vorm van een nieuwe kantine of een pop-upvoorziening wordt nog gewerkt.’

In een grote ruimte zitten mensen aan tafels.

In de gang op de vierde verdieping in het WTC staat een groepje studenten te praten. ‘De kantine, wifi en projectruimtes hebben we dus niet’, zegt Johanne. Om aan projecten te werken gaat Johanne naar de bibliotheek of naar cafeetjes in de buurt. Wifi is tegenwoordig bijna overal gratis. ‘Verder is het goed geregeld. Het rooster is duidelijk, ook waar we wel en niet mogen komen. Mensen werken hier natuurlijk ook gewoon.’

Op een bordje in de lift staat waar de studenten heen moeten als ze uitstappen.

In de lift hangt een bordje met informatie over de verdiepingen en waar de studenten niet mogen komen. Anderhalf jaar geleden spande een advocatenkantoor een rechtszaak aan tegen de verhuurder van de kantoren in het WTC. Het advocatenkantoor huurde daar ook een ruimte en had last van de studenten die destijds les hadden in het gebouw.

Het is nog niet bekend hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren en wanneer de studenten weer les krijgen aan de Kralingse Zoom.

Lana van der Meer

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to RBS-studenten redelijk tevreden over hun nieuwe leslocatie

  1. Op de vijfde etage is vast de steen der wijze te vinden!

  2. “And finally, I must tell you that this year, the third-floor corridor on the right-hand side is out of bounds to everyone who does not wish to die a very painful death.”

  3. @Harry Potter,

    Nee dat kan niet. Daar ligt de magische ring al.

  4. “There are absolutely no Grounders on floor five!”

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top