Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 september 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Profielen zoekt student-lid voor de redactieraad

Gepubliceerd: 17 June 2019 • Leestijd: 1 minuten en 8 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Heb jij een mening over de artikelen die Profielen schrijft en de koers die het onafhankelijke nieuwsplatform vaart? En vind je het interessant om advies te geven in ingewikkelde (journalistieke) kwesties? Meld je dan aan voor de Profielen-redactieraad.

Profielen is het onafhankelijke nieuwsplatform van de Hogeschool Rotterdam. De HR betaalt de redactie van Profielen om nieuws voor en over de hogeschool te publiceren. Wat het doel is van Profielen-publicaties en aan welke formule de redactie zich houdt, is vastgelegd in het Redactiestatuut.

Profielen heeft een redactieraad die erop toeziet dat de redactie volgens het statuut werkt, de redactieformule bewaakt, het beleid op langere termijn bepaalt en het overleg met het college van bestuur faciliteert. Die redactieraad bestaat uit zeven leden: een voorzitter van buiten de hogeschool, twee leden op voordracht van de centrale medezeggenschapsraad (cmr), twee op voordracht van de directeuren en twee op voordracht van de redactie van Profielen. In de raad zitten naast medewerkers ook altijd studenten.

Profielen zoekt een student-lid dat namens de redactie wil plaatsnemen in de redactieraad.

Wat doet een student-lid?

Lid zijn van de redactieraad is over het algemeen geen tijdrovende klus. Gemiddeld vergadert de raad drie keer per jaar en in die vergaderingen wordt vooral de koers van Profielen besproken: Wat gaat er goed, wat kan er beter?

Daarnaast wordt de redactieraad soms gevraagd advies te geven op momenten dat er iets misgaat. Want ondanks de zorg en aandacht waarmee de redactie van Profielen artikelen schrijft en magazines samenstelt, blijft het mensenwerk. Het voorbereiden van dat advies komt bovenop de drie jaarlijkse vergaderingen. Soms kan het via e-mail, soms moet er een spoedbijeenkomst worden ingepland. Redactieraadleden krijgen niet betaald voor hun werk.

Heb je vragen over de functie of lijkt het je interessant om student-lid van de redactieraad te worden, stuur dan een e-mail met motivatie naar de hoofdredacteur van Profielen, Tosca Sel (T.Sel@hr.nl). Zij neemt contact met je op.

Redactie Profielen

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top