Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Mohamed achter zijn bureau

‘Ik breng meer tijd met mijn collega’s door dan met mijn familie’

Mohamed Taibi is facilitair medewerker en werkt deze zomer door op ‘toetslocatie’ Museumpark. ‘Hoe de komende zomer er voor mij uitziet? Op de hogeschool, met mijn blauwe t-shirt aan!’

‘Mijn beste zomer ooit was toen ik op mijn achttiende voor het eerst zonder ouders naar Spanje ging. Met acht vrienden naar Lloret del Mar. Elke ochtend gingen we om 6.00 uur naar bed en waren we om 10.00 uur weer op het strand om te zonnen of te gaan jetskiën. Je geniet echt van het leven. Na een week ben je helemaal uitgeput. Vooral mijn vrienden hadden het zwaar. Ik wat minder, want ik drink niet. Ik doe gewoon mee en heb geen drank nodig om het leuk te hebben. Dat was mijn beste vakantie. Maar nooit meer, ik ben daar nu te oud voor.

‘Hoe de komende zomer er voor mij uitziet? Op de hogeschool, met mijn blauwe t-shirt aan! We gaan niet dicht want tot 1 september worden er toetsen gehouden. We beginnen elke dag ’s ochtends om 6.30 om het pand te controleren. We zorgen dat de schoonmakers overal bij kunnen en dat de nooduitgangen vrij zijn. Daarna neem ik een kopje thee met mijn collega’s en gaan we de taken voor de dag verdelen. Normaal gesproken zit ik niet hier, maar omdat er geen receptionist is moet een van ons deze plek bemannen.

‘We gaan niet dicht want tot 1 september worden er toetsen gehouden.’

‘Met mijn collega’s vormen we een heel hecht team. Ik breng meer tijd met hen door dan met mijn familie. We discussiëren ook vaak met elkaar. Eigenlijk iedere dag. En dat kan er best heftig aan toegaan. Dat duurt dan iets van een half uur en daarna is het weer rustig. Het gaat meestal over het leven, over wat goed en slecht is. Een van mijn collega’s heeft een andere kant van het leven meegemaakt dan ik, en daardoor kijkt hij anders tegen dingen aan dan ik. Daar praten we samen veel over.

‘Ook met de studenten op de hogeschool heb ik goed contact. Ik kom uit Rotterdam en ik ken mijn mensen, om het maar zo te zeggen. Je moet op hun eigen manier tegen ze praten. Het werkt meestal niet om je tegenover een jong iemand heel autoritair te gedragen. Zoiets moet je aanvoelen. Ik ben opgegroeid in een achterstandswijk, de Afrikaanderwijk in Rotterdam Zuid, daar leer je dat vanzelf.

‘Het werkt meestal niet om je tegenover een jong iemand heel autoritair te gedragen.’

‘Zelf was ik vroeger wel heel erg stil. Ik durfde in de supermarkt nog niet eens te vragen waar iets lag als ik het niet kon vinden. Maar dankzij de sportopleiding die ik volgde ben ik veel minder gesloten geworden. Tijdens het lesgeven zag ik dat mijn etniciteit, of wat dan ook, helemaal niets uitmaakte en dat de groep het gewoon leuk vond. Ik zag dat ik mezelf kon zijn. Dat heeft mij echt zelfvertrouwen gegeven.

‘Ik heb veel banen gehad, waaronder sportinstructeur, maar de Hogeschool Rotterdam is de beste werkgever die ik tot nu toe heb gehad. Mijn vader die bij de schoonmaakdienst werkt, wees me op de vacature. Er wordt hier respectvol met je omgegaan en alles is duidelijk. Vooral in deze tijd is dat prettig. We krijgen bedankjes thuisgestuurd en de managers komen langs om te vragen hoe het met ons gaat. Ik vind dat tof en heb echt niets te klagen. Voor de gemiddelde burger is dit een droombaan, zeggen we hier altijd.’

Tekst en foto: Wietse Pottjewijd

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
Gepubliceerd: 3 July 2020 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top