Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Medezeggenschapsraad krijgt student als voorzitter

Gepubliceerd: 16 January 2020 • Leestijd: 0 minuten en 45 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De centrale medezeggenschapsraad (cmr) wordt vanaf volgende week voorgezeten door een student: vierdejaars technische bedrijfskunde Kevin Leentfaar. Bij de interne voorzittersverkiezing door leden van de cmr ‘versloeg’ hij docent Sjoerd van Vliet, die de afgelopen tijd voorzitter was.

Kevin was eerder voorzitter van de instituutsmedezeggenschapsraad van EAS (Engineering en Applied Science), waar hij nu nog lid van is. Hij is eind november bij de mr-verkiezingen gekozen als nieuw lid van de cmr.

Student als voorzitter is een uitzondering

Het komt niet vaak voor dat de cmr van de Hogeschool Rotterdam – die bestaat uit studenten en medewerkers – een student als voorzitter heeft. Volgens het ambtelijk secretariaat is het zo’n twintig jaar geleden dat er een student-lid voorzitter was. Het voorzitterschap is een baan voor ongeveer drie dagen per week.

Kevin zegt op Hint dat hij wil voortborduren ‘op het zichtbaarder maken van de medezeggenschap, dit om meer interesse voor de medezeggenschap vanuit medewerkers en studenten op te wekken’. Daarnaast wil hij zich richten op ‘het versterken van de interne processen om toekomstbestendig te zijn’.

Ismael Abu Ayyash, student communicatie en sinds januari 2019 in de raad, wordt de nieuwe voorzitter van de studentgeleding van de cmr. Ans Pellikaan-van Limbeek, docent verloskunde, blijft de voorzitter van de personeelsgeleding van de raad.

Tekst: Jos van Nierop
Foto: Hint, pagina EAS

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top