Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
27 november 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Portret van Eric Foriwaa

‘Soms komen ze met schoendozen vol administratie binnen’

Eric Foriwaa zit in het derde jaar van zijn studie finance & control en loopt stage bij De Rotterdamse Zaak, waar hij ondernemers helpt in moeilijke tijden. ‘Het geeft een goed gevoel om ondernemers op die manier te kalmeren, en ze te helpen om uiteindelijk weer zelfredzaam te worden.’

‘Ik geniet momenteel echt van de opleiding. Aan het begin was het wennen want de stap van het mbo naar de hbo was best wel een switch. Maar nu ik in het derde jaar zit en ook aan mijn stage ben begonnen, heb ik het goed naar mijn zin. Ik heb ook veel vrienden op de opleiding. We stimuleren elkaar en zijn samen een studiegroepje begonnen.

‘Ik heb ook veel vrienden op de opleiding. We stimuleren elkaar en zijn samen een studiegroepje begonnen.’

‘Begin september begon mijn stage bij de Rotterdamse Zaak; een leerwerkbedrijf vanuit de hogeschool dat ondernemers helpt die in zwaar weer verkeren. Ze werken samen met de partners van het Regionaal Bureau Zelfstandigen en het Ondernemersklankbord.

‘Toen ik nog op het mbo zat heb ik ook mijn stage bij de Rotterdamse Zaak gedaan. Destijds lag de focus vooral op administratief werk, nu is communicatie veel belangrijker. Ik bel met ondernemers en adviseer ze. Ik ben niet alleen met de cijfers bezig maar ook met de mensen áchter de cijfers, en dat is precies wat ik graag doe.

‘Ik ben niet alleen met de cijfers bezig maar ook met de mensen áchter de cijfers…’

‘Het Regionaal Bureau Zelfstandigen beoordeelt welke ondernemers in aanmerking komen voor hulp, en stuurt ze door naar ons. Als junior financial advisor ondersteun ik die ondernemers bij financiële vraagstukken, zoals het opstellen van jaarrekeningen en financiële overzichten.

‘Op dit moment help ik een horecaondernemer met de financiële nasleep van zijn faillissement. We kijken welke schulden nog openstaan en hoe ze de komende tijd afgelost kunnen worden.

‘Voor ondernemers kan het een hele emotionele situatie zijn.’

‘Voor ondernemers kan het een hele emotionele situatie zijn. Het is daarom belangrijk dat je empathie en medeleven toont. Je moet veel praten, open en begripvol zijn – ik zeg altijd dat je vooral een warm hart moet hebben. Dat zijn belangrijke factoren. Het werk is dus niet alleen financieel of commercieel, ik leer ook hoe ik moet omgaan met dit soort situaties.

‘Wat ik vooral leuk vind aan de stage is het contact met ondernemers en het feit dat ik ze echt kan helpen. Soms komen ze met schoendozen vol administratie binnen, dan is het dankbaar werk om alles te ordenen en weer structuur in de administratie aan te brengen. Het geeft een goed gevoel om ondernemers op die manier te kalmeren, en ze te helpen om uiteindelijk weer zelfredzaam te worden.

‘Wat ik vooral leuk vind aan de stage is het contact met ondernemers en het feit dat ik ze echt kan helpen.’

‘Ik hebt ook veel contact met ervaren ondernemers dankzij de samenwerking met het Ondernemersklankbord. Veel oud-ondernemers uit verschillende delen van het bedrijfsleven zijn hierbij aangesloten, en ze delen hun expertise graag. Zo ben ik nu een netwerk aan het opbouwen waar ik in de toekomst zeker nog wat aan zal hebben.

‘Andere studenten van de Business School zou ik zeker aanraden om ook hun stage te volgen bij de Rotterdamse Zaak. Je wordt communicatief sterker en bouwt echt ervaring op.

‘Nadat ik de opleiding heb afgerond wil ik eerst doorstuderen aan de universiteit en mijn master voltooien. In de toekomst zou ik graag ook adviseur worden voor ondernemers en bedrijven die in zwaar weer verkeren. Dat zie ik mezelf wel doen.’

Tekst: Wietse Pottjewijd
Foto: via Eric Foriwaa

Ken jij of ben jij iemand die met zijn/haar verhaal op Humans of HR thuishoort? Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl om een afspraak te maken.
Gepubliceerd: 25 September 2020 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top