Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Teleurstelling voor modeklas WdKA: streep door fysiek gedeelte fashion experience

Gepubliceerd: 15 October 2020 • Leestijd: 1 minuten en 3 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Geen traditionele modeshow of expositie, maar laten zien hoe ze de modewereld willen veranderen. Dat is het doel van de afstudeerklas fashion design van de Willem De Kooning Academie. Om dat aan het publiek te tonen organiseerde de klas voor komend weekend een Fashion Experience. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kan die echter niet meer fysiek plaatsvinden.

‘We balen hier allemaal heel erg van, omdat we er de afgelopen maanden zo hard aan hebben gewerkt’, vertelt Ilse Kremer, student in de afstudeerklas Fashion Design. ‘Dat het nu niet door kan gaan zoals we gehoopt hadden is erg jammer. We zijn momenteel heel hard aan het werk om een website te bouwen en de Fashion Experience om te toveren tot een digitaal evenement, met daarin interviews, foto’s en een virtuele tour.’

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat tijdens het evenement het publiek in timeslots van een uur kon rondlopen door de zaal. Alle ontwerpers konden hier hun eigen creaties en projecten tonen vanuit allerlei verschillende perspectieven.

Livestream

Om de pijn te verzachten richt de klas zich op de openings-livestream op Instagram van vanavond, die plaatsvindt vanuit De Wasserij, de locatie van de Fashion Experience. Die organiseren ze in samenwerking met Not Just a Label, een wereldwijd mode-industrieplatform.

De stream begint om 17.00 en start met een speech van modejournalist Mehtap Gungormez. Daarna nemen studenten het woord. ‘We hopen dat het publiek deelneemt aan de livestream, zodat ze ons werk toch nog kunnen bewonderen’, zegt Ilse. ‘We verwachten daar ook meer informatie te kunnen geven over het online vervolg van het evenement.’

Meer informatie is te vinden op het Instagram-account van de Fashion Experience. De livestream is te volgen via het Instagram-account van Not Just a Label.

We volgden de klas in aanloop naar het evenement, waarin student Carmen Luijt vertelt over de afstudeerklas en over de Fashion Experience (zoals die bedoeld was…):

Tekst & Beeld: Asli Kosker

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top