Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Blog: De laatste week :(

Gepubliceerd: 17 June 2013 • Leestijd: 2 minuten en 18 seconden • Bart in San Sebastian

Bart van der Helm (commerciële economie) zat de afgelopen maanden voor zijn studie in San Sebastian. Vandaag vliegt hij terug naar Rotterdam. Spijt van zijn buitenlandervaring heeft hij niet. Wat heet! Hij had het niet willen missen.

Bart in San Sebastian - strandNa 151 dagen komt er een einde aan mijn verblijf in San Sebastian. Het waren de 151 beste dagen van mijn leven dat louter hoogtepunten kende. In de vijf maanden heb ik talloze nieuwe vrienden van over de hele wereld gemaakt, een nieuwe cultuur dieper ervaren dan normaal, een nieuwe taal geleerd en een geweldige stad leren kennen die helemaal als thuis is gaan voelen. Ook heb ik veel gefeest, steden bezocht, gelachen, van de heerlijke stranden genoten. En er was Simon mijn Australische kamergenoot die tot mijn beste maat hier uitgroeide and last but not least een goed afgesloten studie. Als ik dit op een rijtje zet, had ik me niet meer kunnen wensen en heeft het al mijn verwachtingen overtroffen. Ik ben zeer blij dat ik deze kans heb gepakt. Ze zeggen ‘wat niet weet, wat niet deert’, maar het had wel heel zonde geweest als ik dit niet gedaan had.

Eerder terug
Vandaag vertrek ik vanaf Biarritz naar Rotterdam, mits de Franse luchtverkeersleiders mij dit gunnen. Ik heb besloten om wat eerder dan verwacht te vertrekken en dat komt vooral doordat 90 procent van de studenten al uitgevlogen is, school goed is afgesloten, mijn kamergenoten ook de deur al uit zijn en ik het gevoel heb dat ‘t erop zit. Ik heb afgelopen week nog volop kunnen genieten van de zon en daarmee is het een mooi om te vertrekken. Zeker omdat het hier komende week weer gaat plenzen.

5,4 is in Spanje voldoende
Zoals gezegd heb ik de studie goed afgesloten. De resultaten van drie van de vijf vakken zijn bekend. Voor marketing nog niet maar de docent zei al dat er geen onvoldoendes zijn gevallen en voor Europese Unie verwacht ik ook geen problemen. Dat waren maar twee vragen en die kon ik allebei goed beantwoorden. Voor International Finance heb ik een 5,4 gehaald (5 is voldoende in Spanje) geen groots resultaat maar wel één waar ik blij mee ben. Echt een vak dat een pain in the ass was. Datzelfde gold voor Economics waar ik een 6,1 voor gescoord heb. En voor HRM haalde ik een 8,1!

Bart in San Sebastian - aan tafelKoninginnedag-outfit
Omdat afgelopen dagen de grote vertrekweek van iedereen was, hebben we nog één keer flink de bloemetjes buiten gezet. Vrijdagavond was er een party en zaterdag kan ik me even niet meer voor de geest halen. Zondag echter wel. Een laatste grote huisparty waarin we werden opgeroepen iets creatiefs aan te trekken dus hop daar kwamen alle tierelantijnen, kostuums en feestkleding weer tevoorschijn. Voor de verandering trok ik m’n Koninginnedag-outfit weer aan. Veel gefeest en veel lol gehad en zeven uur ‘s ochtends koers richting m’n bed waar ik onderweg de vroege grijze dakduiven van opa’s en oma’s al tegen het lijf liep.

Koffers pakken
Maandag en dinsdag hebben we met de Erasmus-people op het strand de zonsondergang bekeken. Later in de week lekker op het strand gelegen, verbrand en uiteindelijk was de allerlaatste Pintxo Pote (een pintxo – hapje – mét een drankje, red.) voor ons een feit. Daarna was het koffers pakken, kamer schoonmaken en een ticket kopen voor de bus naar Biarritz.

Als ik straks terug ben in mijn echte huis heb ik ook het gevoel dat ik een huis in San Sebastian verlaat. Ik zal even kijken of ik wat ‘repatriation’ training nodig heb of dat de omslag mee zal vallen. Tot in Nederland allemaal en bedankt voor het lezen van mijn blog!

Un último saludo!

Bart van der Helm

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top