Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
4 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Docent-assessments volstrekt onacceptabel’

Gepubliceerd: 5 March 2013 • Leestijd: 1 minuten en 2 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Gisteren werd bekend dat alle docenten autotechniek verplicht zijn deel te nemen aan een assessment om te bepalen of zij bij de slecht presterende opleiding kunnen blijven werken. De pgmr vergaderde hierover.

De personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad, de pgmr, maakt zich net als het college zorgen over de ‘volstrekt onvoldoende score’ van autotechniek en vindt ook dat de kwaliteit van de opleiding omhoog moet. Maar vindt het middel − de docentenassessments – de inhoud, strekking en toon van de brief die instituutsdirecteur Ostara de Jager hierover schreef ‘aan nota bene alle medewerkers van EAS’, niet alleen aan de docenten autotechniek, ‘volstrekt onacceptabel’.

(Het instituut EAS − engineering and applied sciences − verzorgt niet alleen de opleiding autotechniek, maar ook biologie en medisch laboratoriumonderzoek, chemie, elektrotechniek, gezondheidszorgtechnologie, industrieel productontwerpen en werktuigbouwkunde.)

Ook assessment voor management?
‘De brief is oorzaak van een breed ervaren gevoel van onveiligheid’, zo stelt de pgmr, die wil dat de assessments alleen gebruikt mogen worden in het kader van verdere professionalisering. Niet om te bezien welke docenten voldoende gekwalificeerd zijn om bij autotechniek te blijven werken, zoals instituutsdirecteur De Jager stelt.

Daarnaast wil de raad dat ook het management van EAS aan een assessment wordt onderworpen en dat wordt onderzocht of er voldoende en voldoende geschikte (technische) voorzieningen zijn om de opleiding autotechniek vorm te geven. Zo nodig wil de raad dat het budget daarvoor wordt aangepast. Ook adviseert de pgmr het curriculum te onderzoeken. Is dat geschikt om goede autotechnici af te leveren?

Reactie binnen twee weken
Jan Roelof, lid van het collegebestuur, heeft het instituut EAS in zijn portefeuille. Hij was aanwezig bij de vergadering van de pgmr. Binnen twee weken zal hij schriftelijk reageren op de vragen en opmerkingen van de raad.

Dorine van Namen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to ‘Docent-assessments volstrekt onacceptabel’

  1. In bovenstaand artikel is een feitelijke onjuistheid geslopen. De opleiding Chemische Technologie wordt niet door EAS verzorgd maar door de Rotterdam Mainport University of Applied Sciences (RMU)

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top