Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

HR-scores in de Keuzegids

Gepubliceerd: 9 October 2013 • Leestijd: 0 minuten en 58 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Keuzegids beoordeelde 54 opleidingen van de Hogeschool Rotterdam, inclusief de relatief nieuwe opleiding medisch hulpverlener. De HR heeft minder uitschieters naar beneden in huis en meer uitschieters naar boven.

[alle opleidingen van de HR staan onderaan dit artikel]

Terwijl vorig jaar nog 22 opleidingen een onvoldoende kregen, zijn dat er dit jaar nog ‘maar’ zeventien. Het aantal positieve uitschieters is opgelopen van 13 naar 18. Over de hele linie is het oordeel van studenten over de Hogeschool Rotterdam echter nauwelijks gestegen, van 56 punten naar 56,5. Daarmee staat de HR op de dertiende plaats van alle grote hogescholen in Nederland, zoals we gisteren al berichtten.

In tegenstelling tot de lijst van Elsevier die we recent publiceerden, heeft de Keuzegids de lerarenopleidingen gegroepeerd op taal, maatschappij en exact. De individuele lerarenopleidingen scoren erg verschillend, daarom kun je voor de lerarenopleidingen beter bij Elsevier kijken.

In onderstaande lijst krijgen alle opleidingen een totaalscore die is samengesteld uit studentenoordelen uit de Nationale Studentenenquete (weegt 60 procent), de uitval in het eerste jaar (10 procent), de contacturen (10 procent) en het rendement na vijf jaar (10 procent). Het expertoordeel van accreditatiecommissies bepaalt de laatste 10 procent.

Opleidingen worden vergeleken met soortgenoten in heel Nederland. De ranking geeft weer hoeveel opleidingen een hogere score hebben dan die van de HR en hoeveel gelijksoortige opleidingen er in Nederland worden aangeboden. (Alleen opleidingen waarover een ordeel is gegeven doen mee; niet alle opleidingen laten hun studenten de Nationale Studentenenquete invullen.)

* = opleidingen met een ster delen hun positie op de ranglijst met andere opleidingen (gedeelde plaats).
Een + of – geeft aan of en hoeveel een opleiding van het gemiddelde (o) afwijkt. Lees hier meer over de methodologie van de Keuzegids.

Keuzegids2014-site

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to HR-scores in de Keuzegids

  1. Nou nou wat is Verpleegkunde toch weer vooruit gegaan (ahum). Zo jammer als je elke dag hard voor je opleiding werkt dat de kwaliteit van de opleiding toch laag is.

  2. 50- en gedeelde laatste plaats, maar goed dat er veel werk te vinden is binnen de ICT-branche.

  3. Waarom alleen de totaalscore publiceren? Ik weet dat bij mijn opleiding vooral de organisatie gehaat wordt, niet zo zeer de inhoud. We zullen toch niet de enige zijn?

  4. Die verhuizing van CMI naar de Wijnhaven heeft duidelijk (een negatief) effect gehad. Ik hoop dat de directueren dit als een duidelijk signaal ziet dat ze serieus beter hun best moeten gaan doen. Vorig jaar deden ze nogal laconiek over de situatie. Ik schaam me eigenlijk voor mijn opleiding als ik deze score zie en vraag me af wat mijn toekomstige werkgevers/stagebedrijven hier van vinden.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top