Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Tosca: Bowlen op je eerste date

Gepubliceerd: 16 January 2014 • Leestijd: 1 minuten en 33 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: bowlen. Want: dat zou de allerbeste activiteit voor een eerste date ever moeten zijn. Heel geschikt voor: daters. Minder geschikt voor: mensen die niet tegen hun verlies kunnen, vals spelen of anderszins niet kunnen omgaan met competitieve situaties. Beoordeling: ****

Als ik op Tinder Marco’s foto naar rechts swipe en het ‘it’s a match’-schermpje zie, maakt m’n hart een sprongetje. Hij is een van de knapste manmensen die ik in tijden spotte. Please, laat hem leuk zijn! Ik stuur hem een berichtje en hij mij en binnen een week heb  ik permanente kramp in m’n telefoonhand en spreken we af om elkaar te ontmoeten.

We spreken af op zondagmiddag en ik mag − deskundig als ik ben in dategerelateerde zaken − bedenken wat we gaan doen. Omdat ik indruk wil maken, besluit ik dat we gaan bowlen. Volgens lichaamstaalexpert Blake Eastman is dat namelijk de beste eerste date ever omdat je dan goed de lichaamstaal van je partner kan bestuderen. Je bent lekker bezig en beweegt een beetje om elkaar heen, ik vind het een topplan.

Terwijl we onze bowlingschoenen aantrekken, ebt het ongemak van de eerste ontmoeting weg en babbelen we over onze niet bestaande bowlingskills en kinderfeestjes.We bestellen een wijntje en voeren onze  namen in als we via de luidsprekers horen: ‘Het is zondagmiddag en  zoals jullie weten is dat discobowl-middag.’ De lichten gaan uit, de lasers gaan aan en op grote schermen worden videoclips vertoond. De aanwezige kinderen vinden het fantastisch.

Marco gooit in zijn eerste worp een strike. Shit. Ik ‘high five’ hem als hij terugloopt en hij klopt mij bemoedigend op m’n schouder als ik slechts drie pionnen omknikker. Na een paar beurten blijkt zijn eerste worp een gelukstreffer en doen we allebei ons best om te ‘scoren’. Als hij aan de beurt is, heb ik uitgebreid de tijd om hem te bestuderen. Hoe hij de bal uit het rekje pakt, de situatie inschat en z’n jeans rond z’n billen spant als hij werpt. Net niet alles om. Mooi, dan mag ‘ie nog een keer.

Na een uur spelen is het klaar. Buiten, op onze eigen schoenen in onze warme jassen, besluiten we dat bowlen inderdaad een geslaagde activiteit is voor een eerste date. Een aanrader wel. Ondanks twee geïncasseerde nederlagen aan mijn kant, voel ik me toch een winnaar als hij zijn lippen op de mijne drukt. Strike.

Tosca Sel

Tosca is oud-stagiair van Profielenen date-deskundige. Ze schrijft o.a. voor Viva, Veronica Magazine en Glamour.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Tosca: Bowlen op je eerste date

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top