Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Ik dacht dat er nog wel een paar jongens zouden zijn’

Gepubliceerd: 26 August 2014 • Leestijd: 1 minuten en 50 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Kennismaken met elkaar, de studie en met Rotterdam. Dat is het doel van de introductieweek. Profielen nam een kijkje bij de studenten die aan hun opleiding logopedie gaan beginnen. Ze verblijven een paar dagen in een kampeerboerderij.

Vincent

Vincent kijkt op z’n mobiel en zegt af en toe iets tegen de meiden die bij hem in de buurt zitten. In z’n eentje is-ie niet, in de slaapzaal van de scouting in Vlaardingen. Maar toch ook weer wel. Tussen heel veel meiden is hij de enige jongen die mee is gegaan met het introductiekamp van logopedie. ‘Ik had gedacht dat er nog wel een paar jongens zouden zijn. De meiden zijn wel aardig hoor, maar met nog een paar gasten erbij zou het wel makkelijker en gezelliger zijn. Je hebt toch wat meer dezelfde interesses; ik zit op voetbal en ik neem niet aan dat er meiden zijn met wie ik deze dagen kan voetballen.’

Slapen tussen de meiden
Vincent koos voor logopedie omdat hij het leuk vindt om bezig te zijn met zijn stem. ‘En om daarmee anderen te helpen op sociaal en communicatief gebied.’ Hij is een van de weinige jongens die in Rotterdam met logopedie is begonnen en dus de enige die mee is op kamp. Hoe dat vannacht wordt met slapen tussen al die meiden? ‘Geen idee…’

Aan elkaar plakken…
PompjeAan de andere kant van de zaal klinkt het alsof er gestofzuigd wordt. Het blijkt een elektrisch pompje dat van hand tot hand gaat. ‘Ik ben niet zo’n kampeerder maar dit is wel een goede kennismaking’, vertelt Esmee terwijl ze haar luchtbed oppompt. Ze slaapt naast Femke, de twee kennen elkaar al van de middelbare school in Spijkenisse. Esmee: ‘We hebben wel tegen elkaar gezegd dat we deze dagen niet de hele tijd aan elkaar moeten blijven plakken.’ Dat gaat ook niet gebeuren, weet Femke. ‘Want we hebben leuke klasgenoten. En: het is natuurlijk wel een sociale studie.’ Femke besloot logopedie te gaan studeren na het doen van een studiekeuzetest. ‘Ik ben mij er in gaan verdiepen en een kennis, die de studie ook doet, maakte mij enthousiast. En daarna heb ik Esmee enthousiast gemaakt.’

Gekookt eitje
gekookt of gebakken eiTwee leden van het begeleidingsteam, te herkennen aan de blauwe sweaters, komen de slaapzaal in. Ze hebben een vraag over het ontbijt van morgenochtend. ‘Wie wil er een gekookt ei, wie wil ‘m gebakken en wie wil er helemaal geen ei?’ Een gekookt eitje blijkt ‘de winnaar’, waarna de dames weer vertrekken.

In de hal wordt ondertussen, door enkele andere begeleiders, gesmoesd over ‘the dude’. Het gaat over Vincent. ‘We moeten even vragen of hij het een probleem vindt om bij de meiden te slapen.’ Nee hoor, reageert hij even later.

Een paar minuten later heeft Vincent toch zijn eigen plek. In de keuken, op de grond. Op z’n luchtbedje.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top