Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Daten met Tosca: Voetjevrijen

Gepubliceerd: 16 April 2014 • Leestijd: 1 minuten en 32 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: voetjevrijen. Wat kan je d’r mee: ontdekken of je date je aantrekkelijk vindt. Heel geschikt voor: oplettende mensen met goed gevoel voor subtiliteit. Minder geschikt voor: mensen zoals ik. Beoordeling: *****

voetje-vrijen

Een nieuwe dag, een nieuwe Tinderdate: het is zondagmiddag en ik zit tegenover Dirk. We hebben net gezellig gewandeld en nu is het tijd voor koffie. Ik weet niet zeker of hij me aantrekkelijk vindt. Ik hem best wel en ik probeer m’n kansen in te schatten. In plaats van te luisteren naar wat hij zegt, probeer ik te ontdekken wat z’n lichaamstaal me vertelt.
Laatst was ik op flirtles bij coaches Caspar van Lissa en Roderik Kelderman. De sociaal psycholoog en internationaal wilskrachttrainer hebben samen de cursus Zo leer je flirten gemaakt en geven daar nu les in. Ik leerde dat een compliment een perfecte openingszin is en dat gesprekspartners die elkaar interessant vinden elkaars lichaamshouding overnemen.

Als je eenmaal een leuk gesprek hebt en wilt ontdekken of hij/zij je aantrekkelijk vindt, moet je volgens Caspar gaan voetjevrijen want dat is een ‘verdomd effectieve manier’ om snel uitsluitsel te krijgen: ‘Als de ander z’n been weghaalt, weet je gelijk: Dit is geen flirt. Maar als het been blijft of er zelfs teruggeduwd wordt, is er potentie voor meer.’

Terwijl ik Dirk vertel over een film, probeer ik zo nonchalant mogelijk m’n been tegen dat van hem aan te zetten. Het is een uitdaging: het houten tafelblad zorgt dat ik niet kan zien wat ik doe. Bij de eerste poging blijken z’n benen dichterbij dan ik dacht en schop ik hem tegen z’n scheen. Ik mompel ‘sorry’ en bloos, wat Dirk heel ‘schattig’ vindt.
Inwendig vloek ik: ‘Schattig, schattig?! Puppy’s zijn schattig, ik probeer je %^$^@(&*&^& te versieren ja!’ Ik probeer het nog een keer. Langzaam schuif ik mijn been langs het zijne en laat het daar staan. Dirk kijkt me glimlachend aan en beweegt z’n onderstel verder niet. Mooi.

Tijd om hem uit te dagen: ik duw een beetje tegen hem aan en hij vertrekt geen spier. In m’n hoofd maak ik een vreugdedansje en Dirk zegt dat hij even naar het toilet moet. Hij staat op en pijnlijk langzaam realiseer ik me dat ik nog steeds aan het voetjevrijen ben, met de tafelpoot.

Tosca Sel is oud-stagiaire van Profielen en date-deskundige. Zij schrijft o.a. voor Viva, Veronica magazine en Glamour.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top