Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Instituut COM voor twee jaar naar World Trade Center

Gepubliceerd: 11 May 2015 • Leestijd: 1 minuten en 27 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het instituut COM (commercieel) verhuist aanstaande september naar het World Trade Center aan het Beursplein, bij de Koopgoot. Vanwege de grootscheepse verbouwing is er gedurende twee jaar geen plek meer op de huidige locatie.

WTC Beursplein - Foto Borja Iza Flickr

Daar, aan de Kralingse Zoom, wordt de komende jaren een nieuw schoolgebouw gebouwd dat van vier bestaande gebouwdelen één campusgebouw maakt. In 2017 moeten alle economische en bedrijfskundige opleidingen in het nieuwe gebouw, dat geschikt gemaakt wordt voor de geplande nieuwe onderwijsvormen, worden ondergebracht.

RBS verhuist intern
Nieuwbouw komt er met name op de plek waar nu de Rotterdam Business School (RBS) zit; die vleugel wordt dus gesloopt en RBS zal verhuizen naar de huidige plek van het Instituut voor Commercieel Management, COM.

‘COM is groter dan RBS, dus komt er als wij vertrekken meer ruimte vrij’, verklaart COM-directeur Fred Feuerstake de reden waarom niet RBS maar COM verhuist. Bij het instituut waar commerciële economie (CE) en small business & retailmanagement toe behoren, valt de verhuizing naar het WTC samen met de invoering van de nieuwe communities.

Maakt dat het niet extra ingrijpend? Feuerstake: ‘Nee, want je moet toch nadenken over hoe je de communities een plek gaat geven. Of je dat op de KZ doet of in het WTC maakt dan niet zo veel uit. Het past in elk geval allemaal goed.’

Eigen plekken voor communities
In het WTC komt COM wel op verschillende verdiepingen te zitten. Feuerstake: ‘Maar we zorgen ervoor dat de communities en ook small business zo veel mogelijk hun eigen plek krijgen. Voor het eerste en tweede jaar gaan we kleinschaligheid creëren en zorgen we ervoor dat de lokalen en docenten dicht bij elkaar zitten. We zullen ook onderwijspleinen inrichten.’

COM zal zo veel mogelijk gebruikmaken van de lokalen die worden achtergelaten door fiscaal recht & economie en delen van de instituten ISO en IvL; die gaan weer terug naar resp. Kralingse Zoom en Museumpark.

Kantine
Of er in het WTC eigen horeca komt, is nog niet zeker. Feuerstake: ‘Dat willen we wel graag maar moeten we nog met de verhuurder bespreken.’

De CE-specialisatie sportmarketing & management verhuist niet mee naar het WTC, maar gaat naar de locatie Max Euwelaan, vlakbij Kralingse Zoom zodat de studenten optimaal gebruik kunnen blijven maken van de sportfaciliteiten van de Erasmus Universiteit.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top