Blog Corstin: De wereld beweegt
Blog van CorstinGepubliceerd: 2 days ago
HR-studenten en Lisa (vierdejaars cmd) en Marinda (eerstejaars crossmediale communicatie) zijn foodbloggers. Een keer per maand trakteren ze Profielen op een succesrecept. In februari maken ze Mexicaanse tortillahapjes. Lekker!
In december lieten de keukenprinsessen van Kokenvoorspekenbonen.com zien hoe je zelf knapperige kipnuggets maakt, in januari goten ze een klassiek wintergerecht in een nieuw jasje door boerenkool en croute te maken en nu is het tijd voor een bijzonder hapje/bijgerecht.
Ingrediënten:
– 6 mini tortilla’s
– 350 gr gehakt (kun je ook vervangen door kip)
– taco seasoningmix
– klein blikje maïs
– klein blikje kidneybonen
– 1 jalapeno peper
– 2 handjes geraspte kaas
– 125 gr crème fraîche
– mexicaanse salsa
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– halve rode paprika
– tortilla gezouten chips
– 70 ml water
Extra:
– muffinvorm
Hoe maak je deze heerlijke hapjes?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Snijd nu de ui, de knoflook en de paprika in stukjes.
3. Bak het gehakt rul – en voeg geen olie toe – want het gehakt is al vet genoeg! Voeg de knoflook en het uitje toe.
4. Laat ondertussen even de kidneybonen en maïs uitlekken.
5. Voeg hierna de paprika toe aan het gehakt, vervolgens de kidneybonen en de maïs.
6. Doe nu de mini-tortilla’s in de muffinvorm.
7. Vul de tortilla’s met het gehaktmengsel.
8. Voeg de tortilla chipjes eraan toe. Mag erop of aan de rand zoals ik het heb gedaan.
9. Gooi er wat kaas bovenop en doe ze voor ca. 12 minuten in de oven.
10. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je jalapeno peper snijden en hierna doe je een dot crème fraiche en Mexicaanse salsa op het Mexicaanse hapje.
Leuk om te serveren op een verjaardag als hapje of om lekker als bijgerecht te eten.
Lekker lekker lekker!
Laat een reactie achter
Spelregels
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Back to Top