Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Meer dan 41 procent vulde NSE in

Gepubliceerd: 7 March 2016 • Leestijd: 0 minuten en 33 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Van de studenten van de Hogeschool Rotterdam heeft 41,4 procent de Nationale Studenten Enquête (NSE) ingevuld. Dat percentage is vergelijkbaar met de afgelopen twee jaar.

In de NSE geven studenten hun oordeel over belangrijke onderwerpen als onderwijsinhoud, docenten en faciliteiten op hun hogeschool. De cijfers worden gebruikt voor de Keuzegids Hoger Onderwijs die aankomende studenten een beeld geeft hoe studenten en experts oordelen over de diverse hogescholen en universiteiten.

Verbeteringen
Het collegebestuur en de instituutsdirecteuren van de HR gebruiken de uitkomsten om verbeteringen door te voeren. ‘Dat is ook de reden waarom de NSE leeft bij de onderwijsinstituten’, verklaart Charlotte Smitshoek van de dienst Concernstrategie het feit dat het opkomstpercentage is gestegen sinds 2013. In 2012 vulde slechts 33 procent de enquête in.

De HR doet het beter dan de andere vier grote hogescholen van de zogenoemde G5 (Haagse Hogeschool 40,8 %, Hogeschool van Amsterdam 38,7 %, Hogeschool Utrecht 36,4 %, Inholland 35,1 %). Landelijk is het percentage, van hogescholen en universiteiten samen, 42,8 procent.

Op 12 mei worden inhoudelijke uitkomsten van de NSE bekend.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Meer dan 41 procent vulde NSE in

  1. De NSE is een leuk hulpmiddel om het eigen onderwijs te evalueren. De scores kunnen worden afgezet tegen de resultaten van vorig jaar, of van een collega opleiding van dezelfde hogeschool. Voor een landelijke ranking is de NSE ongeschikt, omdat de onderzochte populaties en de sociale omstandigheden totaal niet overeenkomen. Dus graag wel blijven kijken naar de verbeterpunten, maar stop alsjeblieft met proberen 2e of 1e te worden op basis van dit onderzoek.

  2. Als je studenten verplicht om in een lokaal te blijven tot de NSE is ingevuld, is het logisch dat de score hoog is.

  3. beste Anne, ik vind het vooral raar dat de school dan eindelijk vraagt om de mening van studenten en dat mensen dan “geen zin” hebben om een enquête in te vullen.
    Maar wel zeiken over stoelen, het aanbod in de kantine en wifi. Vul dat stomme ding dan gewoon in, hoeven ze ook geen druk uit te oefenen. Zo veel gevraagd is het niet…

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top