Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Niks hoeft in Mama’s Garden

Gepubliceerd: 16 June 2016 • Leestijd: 0 minuten en 56 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Hoeveel verslagen, prototypes en producten maak je niet tijdens je studie? Talloze, en meestal belanden ze na het behalen van je cijfer in de prullenbak of ergens in een hoek van je studentenkamer. Toch loopt het soms anders.

Foto Mamas Garden: moeders en kinderen
Foto’s Levien Willemse

Mama’s Garden bijvoorbeeld is een mobiele ontmoetingsplek voor moeders en kinderen, bedacht door Kristina, Marlijn, Tamara en Mats, studenten van de WdKA-minor gamification. Vier maanden na afronding van de minor is Mama’s Garden nog steeds in gebruik en bereikt het elke maand meer moeders. Ze komen zelfs uit Noord en Spangen naar Rotterdam-Zuid om een Mama’s Garden bij te wonen. Op deze foto’s versieren moeders een lijstje, waarin een foto en een gipsen voet- of handafdruk van hun kind komt.

Ontmoetingsplek

De studenten ontwikkelden Mama’s Garden voor het programma Nieuw in 010 van het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie (EMI) van de HR. Ze merkten dat er voor moeders op Zuid geen fijne ontmoetingsplek bestond. Ja, ze konden naar instanties als het Centrum voor Jeugd en Gezin, maar gewoon een plek waar niks hoeft, dat bestond niet.

De studenten bedachten een mobiele set die overal neergezet kan worden, bestaande uit een tafel met een bank, een speeltoren, een mamatoren en een barretje. Een subsidie van de gemeente, geregeld via Nieuw in 010, zorgde ervoor dat het ontwerp ook echt gemaakt kon worden. Toen de minor was afgesloten, bleef Mama’s Garden in gebruik door het team van Nieuw in 010. De set staat nu permanent opgesteld in de werkplaats van EMI aan de Mijnsherenlaan voor de maandelijkse Mama’s Garden.

Esmé van der Molen

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top