Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Noodkreet studentenraad: Soos Academieplein moet weer open!

Gepubliceerd: 11 October 2016 • Leestijd: 1 minuten en 24 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De soos in de kelder van locatie Academieplein moet snel weer worden opengesteld voor studenten, de ontmoetingspek ging begin juni dicht na een incidentje. De studentenraad maakte zich maandagmiddag hard voor heropening van de soos, maar hebben de studieverenigingen er eigenlijk wel behoefte aan?

Nieuwe soos

De soos zou na een paar weken weer opengaan, maar de heropening laat op zich wachten. Dit tot ontevredenheid van de studentenraad (studenten uit de medezeggenschapraad, sgmr). ‘Het duurt veel te lang’, foeterde student Iris de Jong. De soos is belangrijk. Daar leg je contact met elkaar. Zoiets maakt de Hogeschool Rotterdam leuk, zeker in een stad die niet echt een studentenstad is. Ik wil graag dat dat ding weer opengaat!’

Na het genoemde incident sprak Wijnand van de Brink (instituutsdirecteur van IGO, gebouwde omgeving) zich kritisch uit over cateraar Césant die de soos runde. Van den Brink, die zich al een paar jaar hardmaakt voor de soos én voor studieverenigingen: ‘Het was niet de bedoeling om in de soos massale studentenfeesten te organiseren.’ Onder verantwoordelijkheid van Césant was dat volgens Van den Brink echter te vaak wél gebeurd.

Geen gesprekken

In een eerdere medezeggenschapsraadvergadering vertelde collegebestuurder Angelien Sanderman dat de gesprekken over de soos lopen. De sgmr stelt nu dat er momenteel géén gesprekken plaatsvinden met Césant. Zowel de cateraar als Wijnand van den Brink bevestigde dat gisteravond.

‘Over de soos wil ik eerst overleg met de studieverenigingen, daarna met Césant’, reageert Van den Brink. ‘Maar de studieverenigingen hoor ik er niet over en dat geldt ook voor de medezeggenschapsraad. Ik begrijp eerlijk gezegd niet meer hoe het op de HR loopt. Verbazingwekkend. Hoe werkt de raad? Wie zit met welk probleem? En gaan we nu dingen via-via bespreken of gaan we de zaken eerst opnemen met mensen die erover gaan?’

‘Kijk naar de Willem’

Tijdens de vergadering met de sgmr, waar de raad overlegt met collegevoorzitter Ron Bormans, wilde Bormans zich eigenlijk niet mengen in de kwestie. ‘Als er een signaal is dat de informatie vanuit het college niet klopt, ga daar dan ordentelijk mee om. Doe dat netjes gedocumenteerd’, reageerde de collegevoorzitter die benadrukte dat hij een groot voorstander is van ‘zulke plekken waar studenten bij elkaar kunnen zijn’. Bormans: ‘Kijk naar de Willem op de WdKA!’

Jos van Nierop

Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Noodkreet studentenraad: Soos Academieplein moet weer open!

  1. Het zou inderdaad fijn zijn als iedereen gewoon afspraken maakt over wat er nou allemaal wel en niet kan (gezamenlijk, dus niet dat een partij iets vindt en de rest maar zwijgzaam moet toestemmen) en wij daarna gewoon weer bier kunnen drinken.

    Deze bureaucratische ongein heeft nu wel lang genoeg geduurd..

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top