Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studenten voor RBS promofilm naar Mont Blanc

Gepubliceerd: 15 June 2016 • Leestijd: 1 minuten en 38 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Studenten van de Rotterdam Business School (RBS) moesten voor het vak projectmanagement iets bedenken om hun opleiding op de kaart te zetten. Ze moesten groots denken en dat deden ze: over een week planten ze een vlag van RBS op de Mont Blanc.

klimspullen

Jort van Dalen Ruben de Vries, Leonardo Taroni, Jim van Ramshorst zijn eerstejaars international business management studies (ibms) en vormen samen een projectgroep. Voor de uitvoering van de opdracht dachten ze eerst aan het organiseren van de grootste bbq van Nederland of het namaken van een tv-reclame, maar hun docent moedigde hen aan groter te denken.

Enthousiast

Ruben: ‘Onze docent is een klimmer en toen we met dit idee kwamen, was hij gelijk enthousiast. We hadden bedacht dat twee van ons zouden trainen en klimmen en dat de anderen zich bezig zouden houden met marketing en social media. Onze docent dacht toen dat het ruziën zou worden om de taken, maar dat viel mee: alleen Jort en Jim wilden naar boven.’

De Mont Blanc is 4810 meter hoog en de top bereiken is voor getrainde klimmers al een hele klus. Sporters Jort en Jim zagen de beklimming wel zitten, maar alleen onder begeleiding van een goede gids. Ze strikten Jelle Staleman om hen veilig naar de top en terug te loodsen. Vlak voor vertrek moest Jim afhaken. Z’n ouders hadden toch liever dat hij zich op z’n studie zou focussen.

Het plan

Nu vertrekken Jort en zijn roeivriend Fernando Lasso (die aan de Erasmus Universiteit studeert) vrijdag de 17e naar Genève om van daaruit door te reizen naar het basiskamp in Chamonix. Daar zullen ze de laatste trainingen doorlopen en dan beginnen ze op 23 juni aan hun klim. Jort: ‘We vertrekken middenin de nacht, om twee uur gaat de wekker. Afhankelijk van de weersomstandigheden duurt het tien tot dertien uur voordat we weer terug zijn in het basiskamp. Op twee derde zijn we bij de top en planten we de vlag. Daarna moeten we rustig aan naar beneden. De meeste ongelukken gebeuren tijdens de afdaling.’

Fernando gaat de hele trip filmen met z’n GoPro-camera en van de beelden wordt een promotiefilmpje gemaakt voor RBS. De HR-slogan ‘Overtref jezelf’ wordt op deze manier wel heel spectaculair uitgebeeld. Instituutsdirecteur Cees van der Kraan heeft hoge verwachtingen van het stel (en de video) en sponsort de gids en de uitrusting.

Volg de mannen!

Wil je de trip van Jort en Fernando naar de top van de Mont Blanc volgen? Ze hebben de Facebookpagina Expedition 4810 aangemaakt waarop ze hun avonturen delen. Als de verbinding het toelaat, zijn ze zelfs van plan om live te gaan op de bergtop.

Tosca Sel

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top