Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

IvG betrekt ook hoogbouw locatie Rochussenstraat

Gepubliceerd: 8 June 2021 • Leestijd: 1 minuten en 26 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De locatie Rochussenstraat van de HR wordt vanaf september het alleenrijk van het Instituut voor Gezondheidszorg (IvG) en het Kenniscentrum zorginnovatie. De diensten vertrekken uit de ‘toren’.

UPDATE 28-6-2021: Toegevoegd naar welk pand de diensten verhuizen; eerder kon dat vanwege de onderhandelingen over de huur niet bekend worden gemaakt.

De ondersteunende diensten van de Hogeschool Rotterdam (AIC, FIT, CCS en OeO), die nu op Rochussenstraat in de hoogbouw zitten, verhuizen deze zomer naar de kantoortoren Blaak 555, naast metrostation Beurs. In dit huurpand betrekken ze de zevende en achtste etage.  Mogelijk vertrekt ook het Student Service Center naar een andere locatie.

‘Veel meer tweede-, derde- en straks ook vierdejaars’

Het instituut IvG zit qua studentenaantallen flink in de lift. ‘Vooral de opleiding verpleegkunde’, vertelt IvG-directeur Jeroen Oversier. ‘Toen de fixus er een paar jaar geleden af ging, nam de instroom toe. Die groei zette de afgelopen jaren door en dat zorgt ook voor veel meer tweede-, derde- en straks ook vierdejaars.’

In het huidige studiejaar gebeurde er veel online en was het ruimtegebrek op de locatie Rochussenstraat minder goed zichtbaar. Nu studenten aanstaande september, naar verwachting, weer de hele week naar de hogeschool mogen, zijn er meer lokalen en studieplekken nodig.

‘Meer studieplekken voor studenten’

Oversier: ‘Door de ervaring in de coronatijd gaan docenten en andere medewerkers wel anders werken. Flexibeler en vaker thuis. Daarmee creëer je wat meer ruimte, maar niet genoeg. Ook omdat we meer studieplekken voor studenten willen realiseren. Er is een tekort, en studenten vragen erom.’

Die plekken komen deels in de huidige ‘dienstentoren’ waar ook nieuwe projectruimtes en leslokalen komen. Oversier: ‘De onderwijsruimten komen zoveel mogelijk op de lagere verdiepingen, en op de hogere verdiepingen komen onder andere de back office van het bedrijfsbureau, het Kenniscentrum Zorginnovatie en een apart domein voor twee masteropleidingen.’

‘Verbouwing zoveel mogelijk in de zomer’

Hoe de verdiepingen precies worden ingericht is nog niet duidelijk. Het zogenoemde ‘vlekkenplan’ ligt bij de architect die het aan het intekenen is. De verbouwing zal zoveel mogelijk in de zomer plaatsvinden. Vanaf september zal er nog moeten worden afgewerkt. Oversier: ‘Gedurende het studiejaar 2021-2022 moet er worden gezorgd voor de couleur locale en de verdere inrichting.’

Tekst: Jos van Nierop
Foto’s: Hogeschool Rotterdam en Demian Janssen (featered)

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top