Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Allemaal agoog in de ggz

Gepubliceerd: 5 November 2007 • Leestijd: 1 minuten en 3 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het is dringen bij stand nummer 60 op de Minorbeurs. Voor een aantal andere minors lijkt weinig belangstelling maar de docenten van ‘Agoog in de ggz’ komen tijd te kort om met alle belangstellende studenten uitvoerig over de minor te praten.

‘Ik denk dat er zoveel studenten op afkomen omdat het een nieuwe minor is’, verklaart mwd-docent Marjo Westenburg. ‘Tot nu toe deden we de differentiatie (de vroegere naam van de minor, red.) samen met verpleegkunde, nu doen we het samen met sph en pedagogiek. Bij verpleegkunde hebben ze de minor ook nog maar daar liggen de accenten wat anders.’

Agoog in de ggz leidt de student op tot, hoe kan het ook anders, agoog in de geestelijke gezondheidszorg. De student doet er veel kennis op over met name de psychiatrie.

Voor derdejaars pedagogiekstudente Nicole Kleyn behoort de minor tot de favorieten. ‘Dat psychiatrische interesseert me’, vertelt ze. ‘Vooraf had ik vijf minors uitgekozen en deze zat erbij. Van al die vijf minors wil ik de boekjes hebben en die ga ik dan thuis lezen. Daarna besluit ik welke het gaat worden.’

Bij stand nummer 40 is het heel wat rustiger. Is de minor Projectontwikkeling Vastgoed zo impopulair? Docent Leonard Frerichs: ‘Nee hoor, we hebben al veel studenten gehad en op dit moment is er een lezing over vastgoed.’ Frerichs denkt dat ‘zijn’ minor niet alleen interessant is voor studenten van de opleiding vastgoed en makelaardij maar bijvoorbeeld ook voor die van bouwkunde en facilitair management.

‘Er wordt je geleerd om vanuit verschillende invalshoeken te werken aan oplossingen in de stad. In het vierde kwartaal is er ook een prijsvraag’, aldus de docent. Hij laat het resultaat zien van een van de laatste prijsvragen: een ontwerp voor een ‘echte’ campus bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top