Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Bedrijfseconomen aan de iftar

Gepubliceerd: 5 October 2007 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

‘Een Marokkaanse man moet voor zijn aanstaande vrouw een gouden riem kopen.’ Studenten bedrijfseconomie hebben tijdens de iftar de grootste lol om een stelling die door een van hen is geponeerd.

Het is vrijdagavond en een twintigtal HR-tweedejaars studenten, de meesten uit de mbo-instroomklas, heeft in restaurant Tagine net een flinke en erg lekkere maaltijd achter de rug. De geanimeerde bijeenkomst is een initiatief van onder andere Zouhair Saddiki. Hij nodigde klasgenoten uit voor een iftar, de dagelijkse maaltijd die tijdens de ramadan het vasten doorbreekt.

‘Ik vind het goed om de samenhang in de klas te onderstrepen’, verklaart Zouhair het initiatief. ‘Tot nu toe is het vooral zo dat iedereen naar school komt, z’n projecten doet en weer naar huis gaat. Dat is het.’ Niet iedereen is er, maar in Tagine zit in elk geval een gemêleerd gezelschap van onder meer Afghanen, Marokkanen, autochtone Hollanders, van jongens en meiden en van vasters en niet-vasters.

Een van hen is de Antilliaanse Aisheline Wederfoort. ‘Ik ga naar een christelijke kerk waar ook wordt gevast’, vertelt ze. ‘Het is leuk om hier te zijn en verder respecteer ik gewoon het geloof van mijn klasgenoten.’ Ilham Daoudi is een van die klasgenoten. Het vasten ervaart ze niet als moeilijk. ‘In mijn omgeving doet iedereen het. En de ramadan brengt heel ons gezin bij elkaar.’

Als het aan initiatiefnemer Zouhair Saddiki ligt komt er elk jaar een iftar van de klas. Hoewel de student eigenlijk al wat groter denkt. ‘Ik heb gesproken met wat jongens van de Erasmus Universiteit; misschien organiseren we volgend jaar wel een hele grote iftar voor heel veel studenten. Het gaat erom dat je de ramadan met elkaar viert. Zelf vier ik soms ook Sinterklaas; dan ga ik geschminkt als zwarte piet naar mijn neefjes toe.’

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top