Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Feestende studenten gewond na instorting galerij

Gepubliceerd: 24 September 2007 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In Arnhem is zondag een groep studenten door de galerij van hun duplexwoning gezakt. Het zou gaan om een voormalige asielzoekerswoning. Een vergelijkbaar ongeluk vond in 2005 plaats in Lent.

Bij het ongeval in Arnhem vielen tien tot twintig studenten bijna drie meter naar beneden. Er vielen zes gewonden, die werden behandeld voor botbreuken, kneuzingen en snijwonden. De brandweer moest enkele andere studenten met een ladderwagen uit hun kamer helpen: de galerij was immers verdwenen.

Directeur Remco de Maaijer van Kences, de brancheorganisatie van studentenhuisvesters, is niet in paniek. Hij noemt het voorval een déjà vu. “In het voorjaar van 2005 zakte in Lent – bij Nijmegen – ook al een stuk of twintig studenten door de galerij van zo’n duplexwoning. De bouwinspectie constateerde toen verschillende constructiefouten.”

De bij Kences aangesloten verhuurders* ondernamen onmiddellijk actie, aldus De Maaijer. “De duplexwoningen horen bij het bestand noodwoningen waarmee we met hulp van het ministerie van VROM de kamernood te lijf zijn gegaan. Alle galerijen zijn nagelopen en er is meer dan 200 duizend euro geïnvesteerd in de versteviging van de panden.” De Kences-leden hebben ongeveer vijfhonderd van deze ‘woonunits’ in beheer. Er wonen volgens De Maaijer enkele duizenden studenten.

Het pand in Arnhem is in het bezit van Nederwoon BV, een makelaar die niet is aangesloten bij Kences. Of die het rapport van de bouwinspectie heeft gekregen en het pand aan het Arnhemse Marsdiep heeft gecontroleerd op constructiefouten is nog niet duidelijk.

HOP, Thijs den Otter

De verhuurders die zijn aangesloten bij Kences: Acasa (Nijmegen), Duwo (Delft, Leiden, Amsterdam, Haarlem, Den Haag), Idealis (Wageningen), In (Groningen), SSHN (Nijmegen), SSHU (Utrecht), Vestide (Eindhoven) en Wonenbreburg (Tilburg).

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top