Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
27 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Gastcollege over ‘de nieuwe professional’

Gepubliceerd: 14 December 2007 • Leestijd: 1 minuten en 1 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Hij weet wat hij wil, reageert niet op vacatures maar voelt zich een arbeidsgever die kiest wat hij leuk vindt. En daar gaat hij helemaal voor. In het kort is dit De Nieuwe Professional (DNP).

Frank Stolker van het bedrijf Rala vertelde vandaag tijdens zijn gastcolleges op de Dag van het ICT-Beroep hoe je het best de arbeidsmarkt op kunt gaan. Salaris is dan niet meteen het allerbelangrijkst. ‘De keus voor je eerste bedrijf moet je niet onderschatten. Kies voor persoonlijke groei. En als je iets doet wat je leuk vindt, ga je toch wel beter verdienen’, aldus de gastdocent. Hij ervaart dat, mede door de economische situatie, meer en meer afgestudeerden in de richting van het door Vitae uitgewerkte begrip De Nieuwe Professional gaan denken. Stolker: ‘Er is een mentaliteitsverandering gaande. Ik ben zelf werkgever en merk dat mensen kritischer worden, en dat het steeds moeilijk is om ze te houden. Je moet ze daarom kansen geven. Een van mijn tips aan starters is dan ook: zoek een werkgever die jouw carrière faciliteert.’ Van de laatste van twee groepen aan wie hij het gastcollege gaf, had Stolker over het algemeen een niet al te hoge pet op. ‘Het lijkt wel alsof ze er niet over nadenken.’

Een van de studenten is Thomas de Bruin, derdejaars informatica. Hij heeft niet veel aan het college gehad, vertelt hij desgevraagd. ‘Het zijn dingen die je toch wel weet. Zelf vind ik de groeimogelijkheden binnen een bedrijf erg belangrijk. En je moet plezier hebben in je werk’, zegt De Bruin die zijn opleiding duaal doet en bij it-bedrijf Sogeti werkzaam is. ‘Zij faciliteren inderdaad mijn groei en ik kan er zelf mijn keuzes maken.’

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top