Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 september 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hogeschool verbouwt en verhuist

Gepubliceerd: 30 November 2007 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het aantal studenten per opleiding wisselt jaarlijks en dat gaat ook op voor de totale studentenpopulatie van de HR. Verhuizingen en aanpassingen aan schoolgebouwen zijn dan ook aan de orde van de dag. Tijdens de laatste vergadering van de centrale medezeggenschapsraad verhaalde collegebestuurder Gerard van Drielen over de stand van zaken.

Het vorig jaar aangekochte gebouw aan de Wijnhaven 107 wordt net voor de kerstvakantie opgeleverd. Zoals het er nu naar uitziet zullen studenten van het Instituut voor Management Opleidingen (IMO) er vanaf februari colleges volgen.

Ook de nieuwbouw aan de Pieter de Hoochweg komt half december gereed. In de kerstperiode wordt het gebouw ingericht zodat studenten CMD (communicatie en multimedia design) er in januari gebruik van kunnen maken. Het gebouw ontbeert een grote collegezaal; voor grote bijeenkomsten blijft de opleiding gebruik maken van collegezalen op de locatie Academieplein.

In september 2008 zal een van de loodsen op het RDM-terrein zijn opgeknapt en ingericht zodat onder andere autotechniek er heen kan. Over de verhuizing van de Academie voor Bouwkunst naar het voormalige directiekantoor van de RDM wordt nog onderhandeld.

Voor de locatie Museumpark bestaan nog steeds plannen om een zogenoemd paviljoen (met drie verdiepingen) te bouwen op of bij de vijver. In afwachting van deze nieuwbouw, die halverwege 2009 gereed zou moeten zijn, zullen enkele diensten die niet per se aan de locatie Museumpark zijn gebonden waarschijnlijk moeten verkassen naar een huurpand. Het college van bestuur onderzoekt ook nog of er nog panden gekocht kunnen worden. Een andere optie is om bovenop Wijnhaven 61 een extra verdieping te bouwen.

Voor de Transfergroep is er tenslotte extra ruimte gehuurd op de locatie in het Brainpark, aan de Max Euwelaan.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top