Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Minder dan twee procent kiest studenten cmr

Gepubliceerd: 20 December 2007 • Leestijd: 1 minuten en 28 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Slechts 419 studenten hebben tijdens de verkiezingen voor de centrale medezeggenschapsraad (cmr) de moeite genomen hun stem uit te brengen. Dat is nog geen 1,6 procent van de totale studentenpopulatie van de HR.

De digitale opkomst (studenten konden met een per email ontvangen password op een verkiezingssite hun stem uitbrengen) was met 1,04 procent het slechts op de locatie Wijnhaven/Blaak. Vorig jaar lag dat percentage nog op 2,80 procent. Ook op de andere locaties is er een duidelijke afname: Academieplein 2,29 procent (was 3,67), Kralingse Zoom 1,56 (7,02) en Museumpark 1,14 (2,76).

Bart van Asperen is in de cmr gekozen namens de locatie Blaak/Wijnhaven waar 24 studenten stemden; Bart had aan slechts zeven stemmen genoeg om in de raad te komen. ‘Bizar’, vindt de student vormgeving ook zelf. ‘Ik weet ook niet precies waardoor dat komt.’ Als één van de  mogelijke redenen noemt Bart wel dat de mail van het verkiezingsbureau bij veel studenten waarschijnlijk niet is opgevallen. ‘We krijgen zoveel mail van de hogeschool en daartussen zit heel veel onzin, waaronder veel dat niks met jouw opleiding te maken heeft,’ motiveert de student. Zelf heeft Bart de verkiezingen in beperkte mate gepromoot. ‘De vrienden die ik tegenkwam heb ik gevraagd om te gaan stemmen.’

Bart noemt de cmr belangrijk. ‘Er zijn zaken die verbeterd moeten worden. Zo is de kantine van Albron te duur en vind ik dat er wat aan zowel de inrichting als de buitenkant van het gebouw aan de Wijnhaven moet gebeuren. Mijn opleiding zit er nu maar het ziet er absoluut nog niet uit als een kunstacademie.’

Naast Bart bestaat de studentengeleding van de cmr de komende tijd uit Jakob Florian Borstlap namens de locatie Blaak/Wijnhaven, Michel van Essen, Charlotte van Dijk, en Benjamin van Dam (Museumpark), Jaap de Graaf, Bart Vroon en Joyce Jankok (Kralingse Zoom) en Manon van der Sar en Dilek Atas (Academieplein).

Bij de verkiezingen werden er deze week ook nieuwe instituutsmedezeggenschapsraden (imr) gekozen. De opkomst bij de studenten was in sommige gevallen iets hoger dan bij de cmr. De opkomst voor de imr’s (voorheen cluster medezeggenschapsraden) bij het personeel was traditiegetrouw hoger dan bij studenten. Dat varieerde van 17,55 procent bij het Instituut voor Sociale Opleidingen tot 42,86 procent bij het Instituut voor Management Opleidingen. Bij de meeste instituten hoefden er overigens geen verkiezingen plaats te vinden omdat het aantal kandidaten lager was dan het aantal beschikbare zetels.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top