Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Over anderhalf jaar geen roosterproblemen meer’

Gepubliceerd: 24 September 2007 • Leestijd: 0 minuten en 49 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

‘Ik verwacht dat we over anderhalf jaar geen roosterproblemen meer hebben.’ Dit zei collegebestuurder Jan Roelof vanmiddag in de vergadering met de personeelsgeleding van de centrale medezeggenschapsraad (pgmr) van de HR.

Enkele van de problemen zijn dat veel roosters pas kort voordat een blok start bekend worden, dat ze daarna ook nog eens wijzigen en dat docenten uren inroosteren die ze vervolgens niet gebruiken. Met het benoemen van één manager bedrijfsvoering per instituut, verwacht het college van bestuur de problemen over anderhalf jaar op te hebben gelost. Deze managers komen in de plaats van de huidige hoofden van de bedrijfsbureaus. Manager bedrijfsvoering is een zwaardere functie en daarom gaat het college bij de sollicitatieprocedure gebruik maken van assessments.

Los van het resultaat van deze assessments staat het de directeuren van de instituten tot op zekere hoogte vrij om iemand naar keuze te benoemen. De pgmr plaatst vraagtekens bij deze vrijheid en vreest dat sommige directeuren te makkelijk hun huidige hoofd bedrijfsbureau laten doorschuiven naar de zwaardere functie.

Collegebestuurder Roelof sprak zijn verwachting over een betere organisatie overigens ook uit ten aanzien van een juiste uitvoering van het taaktoedelingsinstrument (TTI) waar opleidingsdirecteuren en docenten aan zijn gebonden. In het TTI worden alle taken van een docent (zoals onderwijs geven, voorbereiding en toetsen) uitgesplitst en omgezet in een tijdswaardering. Uit een recent intern onderzoek blijkt dat er het een en ander schort aan de organisatie rond de TTI.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top