Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Promoveren op roddels

Gepubliceerd: 10 December 2007 • Leestijd: 0 minuten en 54 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Nee, dit is geen roddel. Vijf HR-medewerkers ontvingen vanmiddag echt hun promotievoucher, ofwel de mogelijkheid om zich aan een onderzoek te wijden en te promoveren. Een van hen is roddelonderzoeker Rinus Feddes.

Feddes is verbonden aan het Instituut voor Management Opleidingen en doet zijn promotieonderzoek bij de Kenniskring Arbeid en Gezondheid. ‘Mijn onderzoek gaat over wat de betekenis is van situaties waarin mensen praten over iemand die er niet bij is. En: wanneer wordt het roddelen?’ Veldonderzoek bij een niet nader te noemen Rotterdamse organisatie en informatie uit het keuzevak dat hij over roddelen gaf, maken deel uit van het onderzoeksmateriaal. Feddes vindt het vanwege de schaalvergroting, in bijvoorbeeld het onderwijs, belangrijk dat er meer aandacht komt voor informele communicatie. Daarbij benadrukt hij dat deze vorm van informele communicatie, waar roddelen deel van uitmaakt, zowel negatieve als positieve invloed kan hebben op het functioneren van een organisatie.

Het college van bestuur acht het onderzoek van belang voor de HR en roosterde Feddes daarom twee dagen per week vrij. Eén dag wordt betaald door de HR, de andere door het ministerie van onderwijs. ‘Het ministerie wil dat er in het hbo meer mensen promoveren’, motiveert Sandra Storm van de dienst Concernstrategie. ‘En het past ook in ambitie van de HR om een kennisinstituut te worden en een onderzoekscultuur te kweken. Daarbij moet het  onderzoeksonderwerp wel relevant zijn voor de HR.’

Naast Feddes ontvingen ook Anneloes van Staa, Ada ter Maten, Arie de Wild en Josephine Lappia een promotievoucher. Allen zijn overigens al begonnen aan hun onderzoek.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top