Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studentenverenigingen willen meer allochtone leden

Gepubliceerd: 27 August 2007 • Leestijd: 1 minuten en 6 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Allochtone studenten kunnen beter lid worden van algemene studentenverenigingen. Als ze willen kunnen ze daarbinnen hun eigen disputen vormen.

Die oproep doet praeses Adriaan Andringa van de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) in reactie op een artikel in het Algemeen Dagblad van 23 augustus. Daarin wijt een woordvoerder van de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) de hogere werkloosheid onder niet-westerse allochtone afgestudeerden voor een deel aan hun afwezigheid in gemengde netwerken. Hij baseerde zich op een onderzoek van de RWI dat in oktober verscheen.

Het aantal allochtone studentenverenigingen is de laatste jaren sterk gegroeid. Door zich af te zonderen doen de leden van deze verenigingen zichzelf en de overige studenten geen plezier, denkt Andringa. Ze zouden prima terechtkunnen bij algemene studentenverenigingen: “Alles wat ze zoeken in hun specifieke vereniging, een gemeenschappelijke identiteit en cultuur, is ook daar te vinden.”

Van oudsher kennen veel verenigingen volgens hem disputen en streekgezelschappen waar gezamenlijke identiteit en afkomst de bindende factor zijn. Een Indiaas dispuut kan ook bij een algemene vereniging een “Bollywood-feest’ organiseren, of een lezing over een specifiek onderwerp. Als ook de autochtone studenten in de vereniging daar wat van meekrijgen komt dat de sociale dialoog ten goede, verwacht Andringa. De voordelen van het lidmaatschap tijdens de studie en op de arbeidsmarkt zijn in zijn ogen evident.

Harun Yilderim, secretaris van de multiculturele studentenvereniging SUN, vindt de oproep van de LKvV sympathiek, maar hij kan er weinig mee. “Samenwerken willen we graag, maar opgaan in de algemene verenigingen niet.” Vooral het alcoholgebruik en de ontgroeningen bij de verenigingen schrikken veel allochtonen af, denkt hij.

Het arbeidsmarktargument van de RWI overtuigt hem evenmin. “Werkgevers die een meer divers personeelsbestand nastreven, weten ons juist steeds beter te vinden.”

HOP, Hein Cuppen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top