Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 september 2022

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Amsterdam beste ?duurste studentenstad

Gepubliceerd: 8 December 2008 • Leestijd: 0 minuten en 51 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Amsterdam en Groningen zijn in de nieuwste editie van de Keuzegids Hoger Onderwijs de meest bruisende studentensteden. Utrecht eindigt als derde en verdringt Maastricht van het erepodium.In de Keuzegids worden jaarlijks niet alleen het hoger onderwijs, maar ook de studentensteden langs de meetlat gelegd. In de Nationale Studentenenqu? geven ondervraagden een cijfer voor het verenigingsleven en voor het cultuur- en horeca-aanbod.

Winnaar Amsterdam is de enige stad die op alle aspecten hoger scoort dan een acht, en met een 8,3 gemiddeld een tiende hoger uitkomt dan Groningen. Utrecht krijgt een ronde acht, terwijl de studenten Maastricht en Rotterdam een 7,9 geven. De klassieke universiteitssteden krijgen de meeste lof. Den Haag is met een 7,5 de best beoordeelde studentenstad zonder eigen universiteit. Eindhoven, dat er veel aan doet om zijn imago als studentenstad te verbeteren, eindigt gelijk met Leiden, Nijmegen, Enschede (7,6) en boven Tilburg (7,5).

Studenten die met volle teugen van hun stad willen genieten en er ook willen wonen, moeten beseffen dat een kamer niet eenvoudig te vinden is. Op basis van gegevens van website Kamernet oordeelt de Keuzegids dat Amsterdam wat dat betreft nog altijd rampzalig is: studenten betalen er voor een gemiddelde kamer 453 euro. In Groningen is het iets minder lastig zoeken, maar ook daar zijn kamers met een gemiddelde huur van 328 euro aan de prijs.  

Van de favoriete steden heeft Maastricht het beste aanbod: Studenten vinden er relatief snel een kamer en betalen er gemiddeld 295 euro.

HOP, Thijs den Otter

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top