Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

HR-student maakt games voor Kika & Bob

Gepubliceerd: 4 February 2008 • Leestijd: 0 minuten en 47 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Joran de Raaff, derdejaars student communicatie en multimedia design, heeft tijdens zijn stage bij Ranj games gebouwd voor Kika & Bob, een kinderprogramma op tv.

Zijn fifteen minutes of fame had Joran een paar jaar geleden al. Hij maakte toen de computergame Wuppieshooter. Joran: ‘Ik was de wuppie heel erg zat en daarom maakte ik dat spelletje. Het sloeg aan, kwam op allerlei forums en zelfs op GeenStijl.’ De ervaring met het bouwen van dergelijke games kwam hem van pas toen hij solliciteerde voor een stageplek bij Ranj. Tijdens zijn stage (zie Profielen 56, pagina 20) mocht hij meteen zelf een serie minigames maken die aan de jeugdtelevisieserie Kika & Bob zijn gekoppeld.

Stagebedrijf Ranj maakt overigens niet slechts ‘gewone’ games, bleek onlangs tijdens het seminar over serious gaming op de HR (zie Profielen 56,  pagina 15). Zo bedacht het bedrijf Hakland, een spel dat de merkbeleving van groentemerk Hak moet opkrikken. Voor onder andere opleidingsfondsen ontwikkelde Ranj de computergame Arbomasters. De speler is een bouwvakker die een woning moet opknappen en daarbij goede en verkeerde beslissingen kan nemen. Als hij bij het lassen vergeet een veiligheidsbril op te zetten, kan dat bijvoorbeeld tot een oogbeschadiging leiden, ofwel minder punten in het spel. Albert-Jan Pomper van Ranj: ‘Je laat mensen op zo’n manier beleven wat er fout kan gaan.’

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top