Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Inholland wil zestien Haagse lerarenopleidingen

Gepubliceerd: 19 March 2008 • Leestijd: 0 minuten en 40 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het ministerie heeft voorlopig een stokje gestoken voor dertien van de zestien lerarenopleidingen die de Hogeschool Inholland in Den Haag wil starten. Dit tot verdriet van de gemeente en het voortgezet onderwijs.

Inholland wil nevenvestigingen openen van zijn Amsterdamse lerarenopleidingen. Maar volgens minister Plasterk brengen die het studieaanbod van andere hbo-instellingen in gevaar, bijvoorbeeld van de Hogeschool Rotterdam.

Nieuwe opleidingen helpen bovendien niet in de strijd tegen het lerarentekort, betoogt de bewindsman, want het tekort wordt veroorzaakt door vergrijzing en een lage studenteninstroom. Daar veranderen de nevenvestigingen niets aan. En Haagse leraren in spe zouden best de trein naar Rotterdam willen nemen.

Daar denken de middelbare scholen en de gemeente heel anders over. Ze gaan allebei een protestbrief sturen. Ook de Hogeschool Inholland legt zich niet bij de beslissing neer en tekent beroep aan.

Volgens Cor de Raadt, opleidingsdirecteur van Inholland, kiezen in Den Haag minder scholieren voor een lerarenopleiding dan in Rotterdam of Amsterdam. Dat zou komen doordat ze dan een stad verderop moeten studeren. Hetzelfde bezwaar geldt voor degenen die zich tot leraar willen omscholen.

Inholland mag intussen starten met de lerarenopleidingen scheikunde, godsdienst en islamgodsdienst. De afgewezen lerarenopleidingen betreffen vakken als Frans, Engels, natuurkunde en geschiedenis.

HOP, Bas Belleman

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top