Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Petje op, petje af

Gepubliceerd: 14 February 2008 • Leestijd: 1 minuten en 7 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

The Flying Dutchman of The Dutch Windmill, wat was de bijnaam van de Rotterdamse bokser Bep van Klaveren? Dit was een van de vragen van de quiz tijdens het sportmarketingcongres van de HR.

Voormalig HES’er Hans-Jörgen Nicolaï stelde de Olympische quiz samen en presenteerde ‘m ook. Aan de hand van filmpjes moesten de congresbezoekers antwoorden volgens het concept van het tv-programma Holland Sport. Ofwel een pet opzetten bij het ene antwoord, hem aflaten bij het andere antwoord. Kortweg: petje op, petje af. Na ruim een kwartier resulteerde dat in een winnaar die uiteraard een gouden medaille kreeg omgehangen.

De quiz vormde slechts een ludiek onderdeel van het congres dat als titel meekreeg ‘Organiseer jij de Olympische Spelen in 2028?’ Die Spelen zouden dan in Rotterdam gehouden kunnen worden. Tijdens workshops bogen studenten smm (sportmarketing & management) zich over het thema. In de workshop die werd geleid door Steef van den Boom van Rotterdam Topsport spraken studenten over de ondersteuning die Rotterdam aan topsporters kan bieden op het moment dat er Olympische Spelen plaatsvinden. Van den Boom: ‘Ik heb zelf veel van de workshop geleerd. Studenten kwamen bijvoorbeeld met ideeën over krachttrainingsfaciliteiten, en over samenwerking met ziekenhuizen.’

Het congres kreeg ook bezoek van enkele bekende sporters. Belangstellenden konden tegen betaling van een euro op de foto met hockeyster Fatima Moreira de Melo, tafeltennissen tegen Trinko Keen of voetballen tegen balvirtuoos Soufiane Touzani. Ook werden er sportartikelen verloot waaronder een door de Feyenoordselectie gesigneerd shirt. De 700 euro die de organiserende studenten met deze activiteiten inzamelden, werd aan het eind van de dag overhandigd aan Right To Play. Deze humanitaire organisatie zet zich in om alle kinderen op de wereld in staat te stellen te kunnen spelen en sporten.

En Bep van Klaveren? Deze bokser, die in 1928 Olympisch goud won in het vedergewicht, werd ook wel The Dutch Windmill genoemd.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top