Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Record keuzevakpunten

Gepubliceerd: 18 January 2008 • Leestijd: 1 minuten en 11 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

‘Deze periode ga ik over de grens van 28 keuzevakpunten’, vertelt tweedejaars logistiek en technische vervoerskunde Martin Goossens. Zijn studieloopbaancoach van het eerste jaar vertelde hem dat er een record is van 28 punten.

‘In mijn eerste jaar ging het niet goed met de studie en mijn studieloopbaancoach heeft mij met het noemen van het record gemotiveerd,’ aldus Martin. ‘Bovendien zie ik het als gratis les. Ik leer allerlei handige dingen voor later. Als ik bepaalde vakken, zoals excellent onderhandelen, na mijn studie op wil pakken dan kost dat veel geld.’

Martin kiest vooral vakken die hij zelf leerzaam vindt, zoals een vak over zonne-energie en vakken waaraan hij later in het bedrijfsleven iets heeft. Verder verzamelt hij punten met activiteiten als het organiseren van de introductieweek en zitting in de centrale medezeggenschapsraad.

‘Ik wil op deze manier ook bewijzen wat ik kan. Na het vmbo hoorde ik dat ik beter kon stoppen met leren. En na het mbo kreeg ik dat weer te horen. Nu zit ik alweer bijna op de helft van mijn hbo-opleiding en het gaat hartstikke goed.’ Het kost de student wel de nodige discipline. Iedere maandag volgt hij twee keuzevakken en daarnaast zit hij sinds kort als student in de cmr. Martin denkt aan het einde van zijn studie 42 keuzevakpunten verzameld te hebben.

Navraag bij bureau keuzeonderwijs over een mogelijk record levert geen uitsluitsel op. Ze hopen daar wel dat niet iedere student in de verleiding komt om veel keuzepunten te halen. ‘Studenten hoeven maar 12 punten te halen. En als ze meer keuzevakken volgen dan nodig houden ze plaatsen bezet voor studenten die hun punten nog niet hebben,’ aldus een medewerkster.

De toenmalige studieloopbaancoach, Erik van Dijk, weet het precieze aantal recordpunten niet te noemen. ‘Ik heb in mijn tijd bij de examencommissie wel een diploma gezien met dik twintig keuzevakpunten.’

Het lijkt er dus op dat Martin Goossens zich met zijn 28 keuzevakpunten recordhouder mag noemen.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top