Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

TAG 08: Eindexamenexpositie Media aan de Maas

Gepubliceerd: 16 July 2008 • Leestijd: 0 minuten en 46 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

In een computerruimte bij de kantine is het werk van een aantal van de afstudeerders van CMI te zien. Ieder computerscherm toont een presentatie, die aangevuld wordt met een informatieve tekst op een bordje ernaast.

 

Project van Arjan Lugthart

De stem van Kim van Tol lokt je naar haar onderwaterdisco. Met behulp van een informatief filmpje legt ze rustig en duidelijk uit hoe haar onderwaterdisco werkt en hoe ze op het idee gekomen is. Zieke kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis moeten soms lang wachten en door deel uit te maken van een virtuele onderwaterwereld wordt dit wachten aangenamer. Zonder enige computerkennis kunnen de kinderen met hun lichaam tekenen onder het virtuele wateroppervlak.

De projecten die de studenten van Media aan de Maas voor hun afstuderen hebben uitgevoerd, zijn zeer verschillend. Zo bedacht Lucas Simons een grappige viral marketingcampagne waarbij je je eigen hoofd kan toevoegen aan een kerstliedje. Terwijl Arjan Lugthart voor Bouwfonds een serieuze applicatie ontwikkelde die kopers van een nieuwbouwhuis via hun mobiel vast laat zien hoe de wijk eruitziet en wat de voorzieningen zijn. En Joris-Jan van den Boom  ging aan de slag voor 3VOOR12 en maakte een website waarop tegelijkertijd alle jubileumconcerten van 3VOOR12 werden uitgezonden.

De presentaties zijn tot en met 17 juli te zien op de locatie aan de Pieter de Hoochweg. Een overzicht van de afstudeerprojecten is hier te vinden.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top