Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Middelmatige scores voor HR in Keuzegids

Gepubliceerd: 3 December 2009 • Leestijd: 1 minuten en 11 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ieder jaar worden alle opleidingen gebundeld in de Keuzegids Hoger Onderwijs. Op basis van een aantal elementen krijgen ze allemaal een eindscore. Op een schaal van 0 tot 100 punten scoort de HR met 51 beoordeelde studies gemiddeld 58 punten.

De cijfers zijn gebaseerd op een aantal elementen die objectief te meten zijn zoals de studieuitval en de grootte van de groepen. Deze punten worden aangevuld met oordelen van  studenten over onder andere het programma, de docenten, voorbereiding op het vak en de faciliteiten.

In de lijst met instellingen waar veel verschillende studies te volgen zijn, de grote hogescholen, staat de HR op een gedeelde achtste plaats van elf hogescholen. In de totale lijst met alle hogescholen komt de HR uit op een gedeelde drieëntwintigste plaats van 36 hogescholen. Er zijn tien hogescholen die gemiddeld slechter scoren dan de HR.

Van alle opleidingen op de hogeschool doet de opleiding tot maritiem officier het met 76 punten het best gevolgd door een aantal opleidingen van de Willem de Kooning Academie: docent beeldende kunst (74), vormgeving (74) en autonome beeldende kunst (72).

Eerste plaats logopedie
Ook de pabo op de twee verschillende locaties Dordrecht (72) en Rotterdam (70) halen een nette score. Evenals technische bedrijfskunde (70) en logopedie (70). Deze opleiding staat net als in het Elsevier themanummer ‘Studeren’ op de eerste plaats. Negen opleidingen van de 51 die in de gids genoemd zijn hebben 70 punten of meer.

14 onvoldoendes
Op een schaal van 100 kun je 55 punten voldoende noemen. In dat geval zijn er 14 opleidingen die onvoldoende scoren met uitschieters onder de 5,0 van de lerarenopleidingen moderne talen (44), management, economie en recht (44), verpleegkunde (46), lerarenopleidingen maatschappijvakken (48) en trademanagement gericht op Azië (48). 

Niet actueel
De Keuzegids laat overigens niet altijd het meest actuele beeld zien. Veel opleidingen zijn in eerdere jaren beoordeeld door de studenten. Zo stammen de oordelen over management,
economie en recht uit 2007. De Keuzegids geeft dan wel een overzicht van alle opleidingen, maar als dit op basis van verouderde informatie gebeurt, dan is het maar de vraag of scholieren de gids moeten gebruiken bij de keuze van een studie.

MG

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top